07 juni 2007

Torsdagshästar

Då det är svårt att hitta kul spelobjekt så håller jag mig kvar vid hästarna i England. Iofs är de ju också kul spelobjekt, men jag har förstått att det finns de som inte gillar att spela på annat än fotboll etc.

Haydock 3.55- El Bosque
En liten chansning som sår i 9,00 just nu och därför är intressant även som eachway (V/P).
El Bosque vann senast på målfoto efter att det strulat rejält för storfavoriten i det loppet. För snart ett år sedan staratde El Bosque i sin enda start på Haydock och vann då till 15,00, precis samma odds som vid vinsten senast. Denna häst underskattas ofta av tipsters och bookies och det kan vi utnyttja idag då oddset är ett par snäpp för högt. I nästan hälften av sina starter har El Bosque kommit på plats och gör han det idag också så blir det plus då platsoddset just nu blir 2,60.


Haydock 4.25- New Seeker
Vann näst senast på mycket bra sätt från ledningen hela vägen. Senast misslyckades hästen men enligt tränaren var underlaget klart opassande då. Idag blir det snabbare underlag och distansen är kortare och tränaren (och jag) tror på vinst. Storfavoriten, Soldier´s tale missgynnas av det snabba underlaget och den svaga insatsen av New Seeker senast gör att vi får finfina 5,00 just nu i odds. Detta känns som dagens bästa vinnare!!


Uttoxeter 6.00- Mon Michel
En riktigt bra häst i toppform. De fyra senaste starterna har inneburit en vinst (senaste lopept) och tre andraplater. Detta är en flatracer (lopp utan hinder) som nu blivit hinderhäst och lyckats riktigt bra. Jag tycker detta lopp ser enkelt ut för MM, det enda som kan tala emot är att banan är snabbare än hästen tidigare testat på i hindersammanhang. Men till 2,87 är MM värd ett spel!


Uttoxeter 7.35- Francines-boy
Här kan det vara läge att spela tidigt. De två favoriterna i loppet har gått ut från 4,33 till 4,50 medan tredjefavoriten Francines-boy står kvar på 5 i odds. En häst kommer säkerligen sjunka då spelet kommer igng på allvar under eftermiddagen och det ser ju ut som det är någon annan än de två favoriterna som kommer tippas. Francines-boy gör idag årets andra start och trivs både på uttoxeter och med den snabba banan. Francines-boy är en irländsk häst som gjorde ett 2½ år långt uppehåll 2004-2006 och har sedan comebacken sprungit 6 lopp och inte gjort bort sig i något. Formen är verkligen på gång och jag tror den slår till idag till 5,00. Det finns minus på båda favoriterna förutom oddshöjningen som kom nyss.

Inga kommentarer: