19 februari 2008

Europaspel på tisdagen

Idag är det Champions League igen och jag har två fina spel.


Liverpool - Inter 1
Tack för förlusten i helgen Liverpool. Bookies överdriver och vi får kanonodds på Liverpool i dagens match. Liverpool hade ett halvt B-lag i cupmatchen mot Barnsley; bl.a. saknades Gerrard, Torres, Reina mfl. De är alla tillnaka idag och man väntas göra minst 6 ändringar i startelvan. Liverpoolspelarna tänder alltid till då det är CL. Många hade räknat bort dem efter förlusterna mot Besiktas och Marseille, men nu är de i åttondelen och då är de ett av Europas allra bästa lag. IMo ska de enkelt slå ut Inter över två matcher och inleder idag med en seger.
Inter leder Serie A, men det är en klart svagare serie än ex. PL och man är obesegarde. I sverige överskattas de enormt pga Zlatan men han komemr få mycket svårt mot ett tätt engelskt försvar och jag tror chansen att han gör mål är mindre än att han blir utvisad.
Liverpool vinenr idag och jag förvånas inte om man gör det med mer än 1 mål. Jag spelar dock bara rak seger då odds som 2,60 är flera tiondelar för högt.


Olympiakos - Chelsea 1
Olympiakos har bra skrällchans ikväll. Man leder grekiska ligan och spelar bra fotboll även ute i Europa. Man gick vidare i gruppspelet efter segrar borta mot Lazio och W.Bremen och man var nära vinst borta mot Real Madrid. Hemma är grekiska lag alltid farliga och jag tror att Chelsea får enormt tufft idag. Vädret är inte särskilt grekiskt med snöstorm i Aten men det ska inte påverka utgången.
Chelsea ställer troligen upp utan Lampard, terry och Anelka och det känns som man kommer vara nöjda med X i första matchen. Det tror jag inte man klarar av utan Olympiakos vinner en målsnål match och spelas till alla odds över 4,00.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Är Premier Leauge bättre än Serie A ?
Haha lustigkurre där ...

Milan,Inter,Juve,Roma,Lazio,Fiorentina.

Liverpool,Man UTD, Chelsea, Arsenal

Anonym sa...

Ditt Liverpool hjärta lyser igenom. Liverpool kommer få extremt svårt idag mot ett tätt Inter-försvar. Ska vara glada med X. En tvåmålsvinst drömmer säkert Benitez om men efter dessa två matcher hittar vi honom på arbetsförmedlingen.

Anonym sa...

Vad härligt att man alltid måste återkomma till diskussionen om vilken liga som är bäst. Håller med Mårten om PL. Vi är inte ensamma. Det är nog anonym som får stå i ett ekande rum och leta anhängare.

Nu vet vi ju hur det gick igår. Och förhoppningsvis kommer det gå lika bra idag. Men det är bara för att jag håller på Arsenal.

Anonym sa...

vardag igen, förlust mot Middlesbrough på lördag..
och allt är som vanligt igen
;-)

Anonym sa...

Jaha din poäng är vad ?
För 2-3 säsonger sedan hade du Juve,Inter och Milan i Semin och en helitaliensk final ....
I Italien spelar världens bästa spelare ( Kaka ). Man har Världsmästartiteln ( Italien ) och man har Champions Leauge titeln ( Milan ).

Anonym sa...

Och förra året var det 3 st Engelska lag i semin. Så enligt dig själv är det bevis för att Premier League är bättre.
Att Italien vann VM betyder inget när man ser till Serie A. Titta på Inter igår. En italienare i startelvan. Så landslagets bedrifter är ointressanta.

Jag tycker också att Premier League är bäst. Jag gör inte bedömningen efter de 3-4 bästa lagen utan på helheten. De sämsta lagen i Serie A håller väldigt dålig klass och mittlagen klarar aldrig av uEFA-cupspel. Det gör de engelska mittlagen som Bolton, tottenham och andra.

Anonym sa...

Ifjol var det tre engelska lag kvar i kvarten som du sa men Milan vann tillskillnad från 2003 då tre Italienska lag toppade CL.

Jag älskar Serie A och anser det vara den bästa ligan rent tekniskt och taktiskt. Visst saknas tempo i många matcher. Bottenlagen i Serie A är starkare än många tror. Dem saknar stora namn som dem mindre lagen i england har, avdankade stjärnor. Men bottenlagen i Serie A spelar väldigt taktiskt och är svårare att möta än bottenlagen i PL.

Att Italienska landslaget är såpass starkt som det är just nu ,och ifjol för den delen, är ingen slump. Inter har väl bara matterazzi i startelvan men kolla på Milan, Roma, Juventus och Fiorentina. Väldigt många Italienare, halva startelvan i många matcher. Jämför det med PL topplagen, anledning till Englands patetiska landslag hittar man i den faktan.

Diskussionerna om vilken liga som är bättre än den andra kommer alltid pågå, men det är bara roligt imo.