10 februari 2008

Söndagsspel 2

Ingen bra start på dagen. Central Coast vann med 2-0 (3-0 efter förlängning). Vid 1-0 hade Newcastle mängder av chanser men fick inte in bollen. Nu tar jag nya tag med 3 nya söndagsspel.


Egypten - Kamerun 1
Final i Afrikanska mästerskapen. En lite överraskande final trots att det är regerande mästarna som ena lag. Egyptens framgångar detta år (och de 5 ggr de vunnit mästerskapen) består i att de är ett av de få afrikanska lagen som är ett lag, som spelar som ett lag och inte är beroende av en elelr två storstjärnor. Att ha spelare som Drogba mfl. kan ju vara bra men det vinner man inga turneringar på. En eller två spelare gör inget lag och det är Egypten ett av få lag som anammat.
Egyypten var enormt underskattat innan mästerskapen men har visat att man är Afrikas bästa lag och har imponerat. Lagen spelade i samma grupp och Egypten vann enkelt i första matchen med 4-2 (kunde blivit mer) och jag känner mig ganska säker på att de vinner igen. Man är bättre och vinsten i första rundan bör ge mer självförtroende.
2,30 och mer duger fint och jag kan t.o.m rekommendera handikapp -1 till 4,50.



Chelsea - Liverpool 1
Liverpool är för ojämna för att vara ett topplag i PL och får vara glada om de ens når 4:e platsen i år. Det är bara Torres som spelar bra i varje match och han saknas idag. Man saknar dessutom en del spelare till och idag får man enormt tufft mot ett Chelsea som får tillbaka spelare som Lampard och Carvalho. Terry och Shevchenko saknas fortfarande dock.
Chelsea hade 9 raka vinster innan 1-1 mot Pompey senast och har inte förlorat sedan 16/12. Liverpool har bara en förlust sedan 19/12 då man förlorade mot Chelsea i ligacupen. men under den perioden har man flera svaga resultat mot svagt motstånd.
Liverpool räcker inte till mot de tre stora i år och här kommer man kamma noll. 1,90 känns riktigt bra på hemmasegern.


Wakefield - Bradford 1 (+6)
Rugby League. Bradford tippas av många som slutsegrare denna säsong. Man har bästa laget på pappret och IMo är det rätt att de är favoriter. Men ändå går jag emot dem i premiären. De har inte haft någon bra försäsong. Man har många nya spelare som kan behöva ett par matcher till och man har ett par viktiga spelare borta idag.
Wakefield tippas definitivt inte som topplag men har haft en strålande försäsong och har hela sin startuppställning hela och i bra form.
Jag tror det blir en jämn match som ena laget vinner med något poäng och +6 till 1,90 är givet spel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ladbrokes har +8 till 1,90 på Wakefield!

Anonym sa...

Tackar för tipsen! Wakefield satt fint!

Även Expekt hade +8.