23 februari 2008

Lördagens bästa spel

Idag börjar jag med 2 st. Rugby Union-matcher i Six nations och spelar sedan ett par fotbollsmatcher också.

Irland - Skottland 1 (-12)
Irland brukar alltid slå Skottland i Six Nations. Man har 6 raka segrar och hemma brukar man vinna enkelt. Skottarna har inlett med 2 förluster och har inte spelat bra. Man har stora problem med att göra försök och då vinner man inga matcher. Idag har man dessutom ett par skador som stör och det lutar mot storförlust på irland.


Wales - Italien 1 (-14)
Italien är klart sämst av lagen i Six nations och idag möter man ett Wales som inlett med 2 segrar och spelat riktigt bra. Förutom i senaste hemmamötet så brukar Wales vinna med mycket hemma mot Italien. I de tre mötena innan senaste hemmamötet (som slutade oavgjort) då har Wales i snitt vunnit med ca 30 poäng och allt talar för att det blir något liknande ikväll. Italien saknar dessutom ett par viktiga spelare och Wales -14 blir DAGENS BÄSTA SPEL.


Bournemouth - Cheltenham 1
Cheltenhams form är usel med en vinst på senaste 7 (och då vann man genom 2 mål på övertid hemma mot Brighton). Borta har man 12 förluster på16 matcher.
B´mouth har 2 raka förluster men det var mot klart svårare motstånd än Cheltenham. Innan de förlusterna hade man 4 vinster på 5 matcher (bl.a. mot topplagen Nottingham). B´mouth har verkligen ryckt upp sitt spel på sistone men det kan vara försent då man ligger nästsist, 11 poäng från säker mark. Cheltenham ligger 3 poäng ovanför strecket men med den svaga form de uppvisar så är de i dagsläget det sämre laget av dessa två.
Eventuellt saknar Cheltenham sin anfallare Spencer, som varit sjuk i veckan, och det skulle påverka anfallsspelet en hel del. Bournemouth vinner detta enkelt till 2,20.


Bristol R - Tranmere 2
BR vann i slutminuterna mot Southampton i cupen senast och det lär komma en reaktion på den vinsten. Man visade att man är ett bra lag i sina bästa stunder och möter ett nytt Championshiplag (West brom) hemma i nästa omgång. Ofta, ofta då lag i de lägre serierna slår ut lag från PL eller Championship så komemr en raktion i ligan och man förlorar matcherna efter "cupskrällen". Så kan det mycket väl bli även idag. Dessutom gör vinsten mot Southampton att de överskattas av bookies idag och det utnyttjar jag genom att spela på Tranmere.
Tranmeres senaste liga förlust kom hemma mot Britol Rovers och man har revansch att utkräva. Efter den har man 7 matcher i rad utan förlust i ligan och man har bara släppt in 2 mål på dessa matcher.
Inga avgörande skador i lagen men jag tycker att Tranmere står i för höga odds. Upp mot 3 gånger finns och det är alldeles för högt.

Wrexham - Grimsby 1
Bottenlaget Wrexham har bra form med 5 raka utan förlust. Bl.a. har man slagit MK dons hemma och senast klarae man 0-0 borta mot Peterborough på ett bra sätt. Grimsby har haft en bra period men senast blev de utskåpade av bottenlaget Dagenham på hemmaplan och förlorade med 1-4. Det kan vara början mot en formsvacka och mot ett tätspelande Wrexham som kämpar för sin överlevnad kan det bli ny förlust.
Wrexham har haft två matcher i rad inställda pga vädret och de skador man haft har hunnit läka. Kaptenen saknas idag men jag tror ändå på vinst till bra odds.

Dagenham - Morecombe 1
Dennaspelas enbart pga den hysteriska form som Dagenham har. På de två senaste (mot Grimsby och Chester) har man 10-3 i målskillnad. Att morecombe troligen saknar en av sina viktigaste spelare, mittfältaren Bentley, gör att hemmasegern känns än mer trolig. Han låg bakom segern senast som bara var den andra segern på de 7 senaste. 2,30 och mer på Dagenham är riktigt bra.

Accrington - Stockport 2
Accrington är riktigt dåliga för dagen och har en vinst och 7 förluster på de 9 senaste. Hemmastyrka var det som ledde upp Accrington till div 2 för ett antal år sedan men i år har de varit usla och har formraden 4-1-10 på hemmaplan. Idag möter de form- och bortastarka Stockport och det blir en ny hemmaförlust.
Stockport förlorade olyckligt hemma mot Bury senast men man åkte på en utvisning på målvakten i slutet av första halvlek då man ledde med 1-0 och sedan tappade man allt. Man ställde en anfallre i mål då man inte hade en reservmålvakt på bänken. Idag har man med sin transferlistade reservkeeper Adamson (som inte var med senast i truppen just för att han ska säljas) och man får förlita sig på honom i mål.
Båda lagen har ett par spelare borta men för hemmalaget är läget värst med 2 av de viktigaste försvararna borta. Stockport har 9-3-4 borta och idag kommer tionde bortasegern. oddset 2,25 gör detta till DAGENS BÄSTA FOTBOLLSSPEL

Inga kommentarer: