18 maj 2009

Asienboll

Mallis slog Barca igår så det blev mer klirr i kassan :)

Tisdag eftermiddag har jag ett spel i Asiatiska Champions League.

Shanghai Shenua - Kashima Antlers 2
Innan denna match spelas en annan match i gruppen. trots att det är sista omgången är Asien för stort och har för många tidszoner för att alla matcher ska startas samtidigt. I detta fall innebär det att Shanghai troligen är borta från avancemang.
Shanghai ligger 2 poäng efter Suwon från Korea. Suwon möter Singapore Air Force 1½ timme innan denna match startas. Singapore AF har varit värdelösa hittills och kommer med reducerat manskap imorgon. När denna match startar leder troligen Suwon stort och Shanghai är borta från slutspelet.
Kashima ligger 3 poäng före Suwon i toppen och har 8 måls bättre målskillnad. Suwon kommer ösa på för mål mot Singapore AF för att försöka överta förstaplatsen och 6,7 mål kan man vinna med mot det svaga laget. Då måste Kashima ta en poäng för att säkra gruppvinsten, vilket är vad man vill då det är stor skillnad mellan de lag man får möta jämfört med om man kommer 2:a i gruppen. Eftersom Suwon slog Kashima med 4-1 hemma och förlorade med 0-3 borta så är det just totala målskillnaden som kommer att avgöra om de hamnar på samma poäng.
Så... efter att ha förklarat bakgrunden, vilket i sig kan motivera spel, så finns det mer faktorer som gör att jag spelar Kashima. Shanghai saknar 3 av sina absolut viktigaste spelare och laget har sett slutkört ut på sistone. Shanghais manager påstår att laget inte kommer att få veta resultatet i Suwonmatchen för att inte ta bort motivation. Men det är omöjligt att inte få reda på det. Både publik och motståndare kommer ha koll så spelarna lär märka att de är utan chans. Kashima är ett av de starkare lagen i Japan och leder J-League efter 12 omgångar (Kashima har spelat en match mindre än 2:an och 3:an men leder ändå med 2 resp. 4 poäng).
Kashima vinner detta och 2,30 känns helt OK.

Inga kommentarer: