20 maj 2009

Topptipset onsdag

1. Shaktar - Werder B 39-31-30
Som jag tidigare sagt så tror jag att WB vinner UEFA-cupen. Det innebär att X2 räcker här. Visst saknas spelare i WB men i en final som detta spelar sånt inte alltid roll.

2. AIK - Elfsborg 25-33-42
25% på AIK på Råsunda? Skämtar ni? OK, AIK har baar en seger hemma mot Elfsborg sedan 2001 men det är ofta jämna matcher. Som det ser ut nu har AIK spelat uppsig och var stundtals riktigt bra i derbyt senast. Elfsborg må vara obesegrade men AIK ligger vara en poäng efter och Elfsborgs bortaspel lämnar en del att önska just nu.. AIK har haft en del problem på hemmaplan men segern i derbyt (som ju spelades på Råsunda) och vinsten innan dess mot Häcken stärker dem. Ortiz avstängd i AIK, vilket är ett avbräck men jag spelar på procenten och efter vilka jag tror vinner. Singel-1:a

3. BP - Hammarby 38-31-31
BP tappar i form, vilket var väntat. Bara 2 poäng på senaste 4 matcherna. Bajen slog Malmö senaste men hade innan dess 6 raka utan vinst i liga och cup. Problem i Bajen med avstängningar mm och etta känns vidöppet. Jag helgarderar.

4. GAIS - IFK Gbg 10-23-67
Gais är inte bra just nu. Bara två vinster och båda i derbyn men jag tror inte det blir tredjeraka derbyvinsten. Göteborg är bra och ska vinna. Jämna matcher brukar det vara mellan dessa dock och jag tar med X på kupongen.

5. Halmstad - Gefle 57-28-15
HBK har varit bra innan matchen mot Elfsborg senast. Man ska få snabb revanch här men jag tror att Gefles spel passar HBK illa. Två år i rad har det varit målsnålt och jämnt och X måste med. Helgardering för den som har råd.

6. Kalmar - Örgryte 88-8-4
Kalmar ska vinna men kom igen... 88%?? Alldeles för stora favoriter och säkert mångas bank på en småklurig kupong. Ofta jämnt och målrikt i dessa matcher. KFF imponerar inte trots att de börjar närma sig formen och här spelar jag på strecken. 4% på ÖIS är alldeles för lågt och ska med. Helgardering.

7. Malmö - Örebro 61-27-12
Chansar bort 1:an här. MFF har inte varit bra på senaste tiden medan ÖSk spelar riktigt vasst. Det är dags för tippare mfl. att inse att Örebro är ett bra lag som kan räcka långt i år. MFF brukar vinna dessa matcher men det är ett helt annat ÖSK vi ser i år coh jag tror man vinner detta. Garderar enbart med X.

8. Trelleborg - Djurgården 52-28-20
TFF är ett lag för toppen i år. Stark comeback mot Helsingborg senast och man har varit riktigt bra hemma med bara 1 insläppt mål så här långt. DIF är usla. 0 poäng och 2-14 i målskillnad på bortaplan talar sitt tydliga språk. Kommer bli lätt hemmaseger och detta är dagens bästa singelspel.


Systemet (144 rader)
X2
1
1X2
X2
1X
1X2
X2
1

Inga kommentarer: