17 maj 2009

Söndagens topptips

Bra dag igår och nära att vi haft chans på full pott på topptipset. West Ham ledde med 1-0 då de fick en man utvisad och en straff emot sig iom detta. Annars vet man inte vad som hänt.

Spurs och Fulham vann iaf!!
Och Warrington vann med 2 så handikappet satt enkelt :)

Av hundar och hästar vann endast Love Mac till 2,50.


Topptipset

1. A. Madrid - Valencia 43-30-27
Dagens klurigaste. Båda lagen har en liten chans att nå Sevilla och CL, samtidigt som de måste hålla undan lagen bakom för att behålla sin Europa League-plats. Atletico har 3 raka segrar medan Valencia även de har bra form och slog Real senast. AM har defensiva problem då båda högerbackarna, Perea och Heitinga, är avstängda. Valencia saknar Silva och Marchena pga avstängning och det är ju klara avbräck. Båda lagen vill självklart vinna men jag tror enormt mycket på krysset. Troligen flera mål i matchen och jag helgarderar.

2. Mallorca - Barcelona 12-21-67
Barca blev mästare i kavaj igår då Real förlorade. Det kommer påverka utgången här tror jag. Man kommer vila stora delar av laget nu fram tilL CL och idag är man utan bl.a Pique, Yaya Toure, Xavi, Messi och Pinto . Sedan tidigare är Henry, Iniesta och en del till skadade. 4 spelare som rest med till Mallis är från ungdomslaget. Mallorca har inget att spela för men att slå mästarna är en bedrift i sig. Nu ska vi vara medvetna om att det finns spelare som vill slå sig in i truppen till CL-finalen så Barca lägger sig inte bara och dör då storstjärnor saknas. Mallorca har sina skadebekymmer men jag tror inte de förlorar mot ett B-betonat Barca. 1X

3. Numancia - Recreativo 50-29-21
Bottenmöte där vi nog kan utgå från att förlorarna åker ur. Numancia har två raka utan förlust och utan insläppta men Recreativo jagar nytt kontrakt och vann senaste bortamatchen (mot Osasuna). Jag gör det enkla och helgarderar då matchen är jämnare än strecken indikerar.

4. Gijon - Malaga 37-27-36
Gijon ligger på nedflyttningsplats, 3 poäng och en otroligt massa mål efter lagen ovanför. Malaga har 4 poäng till Europa Leagueplats och är klart bättre. Gijon har en del spelare borta och har dessutom spelat svagt defensivt hela säsongen (vilket målskillnaden på -35 indikerar). Malaga är riktigt bra emellanåt och jag tror de vinner. X2 räcker.

5. Bologna - Lecce 54-30-16
Lagen precis under nedflyttningsstrecket och detta är en match inget lag vill förlora. Kryssrisken är stor med andra ord. Här borde man helgardera då Bologna har stora skadebekymmer. Lecce å sin sida har i stort sett full trupp men frågan är om de räcker till. Bolgna har Di Vaio som jagar Zlatan i skytteligatoppen och då mina helgarderingar är slut så måste jag välja Bologna före Lecce bl.a. just på DiVaio. 1X.

6. Genoa - Chievo 66-21-13
Genoa jagar kvalplatsen till CL. Man har 3 poäng till Viola och då Chievo troligen klarar sig kvar känsn det som Genoas hemmastyrka och motivation avgör. Säker 1:a.

7. Napoli - Torino 42-33-25
Napoli har inget att spela för medan Torino mycket väl kan ligga under nedflyttningsstrecket om de inte vinner. Napoli har spelat oinspirerat ett bra tag. Visst.. man slog Inter i senaste hemmamatchen men innan dess gick man 7 matcher hemma utan vinst. Torino har ännu ingen bortaseger och kryss ligger nära idag. 4 av de 5 senaste mötena lagen emellan här i Napoli har slutat oavgjort och alla 5 har slutat med färre än 3 mål. Singelkryss är en mycket tänkbar lösning här men jag har bättre singlar och väljer att gardera krysset med motivatiosn 2:a. X2.

8. Palermo - Lazio 67-20-13
Palermo jagar EL-plats, 5 poäng efter Roma med 3 matcher kvar (Roma har 2). Lazio har inget att spela för alls. Det märks. Man har satsat på Coppa Italia och skitit i ligan de senaste veckorna och nu vill spelarna bara ha semester. En del spelare från finalen vilas nu. Palermo är mycket hemmastarka och jag tro man vinner lätt idag. 1:a


Systemet (144 rader)
1X2
1X
1X2
X2
1X
1
X2
1



Övriga spel:

West Brom - Liverpool 2 (-1) - 2,20

Mallorca - Barcelona 1 - 4,00

Gijon - Malaga 2 - 2,95

Napoli - Torino - under 2,5 mål - 1,75

Palermo - Lazio 1(-1) - 2,50

Chelsea - Blackburn 1(-1) - 1,85

Queens Pk - Stenhousmuir 2 - 4,00
2-1 hemma tilL Stenhousmuir. Queens Park hade en del skador i den matchen och samma spelar saknas igen. QP höll inte bra kvalitet denna säsong och skulle fått svårt att hålla sig i toppen i div 3. Stenhousmuir är bra och jag tror de kan vinna igen. Små insatser dock då kryss räcker för dem.


Rugby League:

Bradford - Celtic 2 (+24)
Huddersfield - Salford 2 (+12)
Båda tippas då jag anser att handikappet är för stort. Små insatser rekommenderas dock då hemmalagen är en klass bättre.

Inga kommentarer: