24 maj 2009

Söndagsspel

Missade allt igår och åkte på topptipsets enda match. Känns tråkigt :(

Nya tag idag.


1. Real M - Mallorca 75-17-8
Inget lag har något att spela för tabellmässigt. Real är klara 2:or och Mallorca kan varken åka ur eller nå Europaspel. Så allt handlar om vilka spelare som bryr sig mest om att sluta säsongen snyggt. Mallorca är ett svagt bortalag och ska normalt få svårt men då Real varit riktigt dåliga i de senaste 3 så har man ändå en skrällchans anser jag. Mycket trolig hemmaseger men om Realspelarna bara lunkar på med semester i tankarna kan det bli en skräll för understreckade Mallis. 12

2. Atalanta - Palermo 37-30-33
Palermo har en bra chans att komma till Europa League vid vinst här. Mot ett Atalanta som inte har något att spela för kan man kanske tycka att Palermo borde vara laget att tippa på. Men Atalanta har visat upp stor vilja i avslutningen trots att man är säkra i ligan. Senast mot juve var man värda en seger efter flera skott i målramen i andra halvlek. Man är dessutom hemmastarka och har vunnit 10 hemmamatcher. Palermo hade kunnat nå CL med bättre bortaspel. Det som kan fälla deras Europadrömmar helt är de 11 förlusterna hittills på resorna. Atalanta har 5 förstavalsspelare borta och kanske är det ändå lättare att tända mot topplag som Juve än i denna match och motivationen är stor i Palermo så jag helgarderar med tvekan. Atalanta får helt klart första strecket.

3. Chievo - Bologna 47-33-20
Helt klart gynnar krysset båda lagen och många bookies har tagit bort matchen. X innebär att Chievo är klara för spel i Serie A nästa säsong och det ger Bologna en chans att klara sig. Bologna ligger 1 poäng efter Torino som idag möter Genoa på hemmaplan och sedan avslutar borta mot Roma. Nu blir det krångligt men häng med så ska jag förklara varför X är bra för Bologna.
Bologna möter Catania hemma i sista och då ska man vinna enkelt. Kryss idag ger då 4 poäng i de två sista. Torino möter Genoa idag. Genoa har förvisso en matematisk chans till att nå CL, men realistiskt så har de ingen chans då Fiorentina bara behöver 1 poäng till för att säkra sin CL-plats. Men, även om Torino vinner idag så kommer de möta ett Roma som med största sannolikhet måste vinna för att vara säkra på sin Europa Leagueplats och för svaga Torino blir det inte lätt att fixa en poäng då i Rom. Så X här och vinst i nästa ger Bologna 4 poäng. Torino får max 3 (om de vinner idag). Då hamnar lagen på samma poäng och i Italien är det numera inbördes möten som räknas och då hamnar Bologna före efter vinst hemma mot Torino och oavgjort borta.
Ett högt spel för Atalanta att spela genom att spela kryss då Roma kan vara klara för Europa genom vinst mot Milan idag och tur med andra resultat. Men då Chievo är det bättre laget så är alternativet förlust och då är man ute om Torino vinner idag.
Bookies har rätt idag och då båda lag gynnas av X i Italien så blir det så. Säkert X.

4. Lazio - Reggina 53-22-25
Matchen lottas då den spelades i onsdags. 7-0-3 på 10 tidningars tips innebär 9-2-5 bollar i lottningen. 12 ger då rätt i 88% av fallen och så tippar jag.

5. Lecce - Fiorentina 16-22-62
Lecce är understreckade. De har en minimal chans att klara sig. Om Torino förlorar de 2 sista medan Bologna tar max 1 poäng så räcker 2 vinster för Lecce (hur det nu ska gå till). Hoppet är ju det sista som överger människan (sägs det). Men Viola jagar 3:e platsen som innebär att man slipper kvala till CL och är ett klart bättre lag så ska de självklart vinna. Jag väljer dock att helgardera då desperationen i Lecce kan leda till något så länge som Torino och Bologna inte leder sina matcher.

6. Milan - Roma 62-27-11
Båda lagen är motiverade då Roma vill säkra en Europaplats medan Milan vill hålla Juve och Fiorentina bakom sig för att slippa kvala till CL. Detta är dessutom den sista hemmamatchen i Maldinis fantastiska karriär. Han har enbart spelat i Milan sedan A-lagsdebuten 1985 (han har då 16 å). 24 år senare har han med Milan vunnit 7 ligatitlar, 5 CL(och europacup)titlar, 5 UEFA Supercuptitlar, har spelat 126 gånger för Italien (rekord) och ungefär 650 matcher för Milan. Han ska firas av stort idag och spelarna vill självklart att han firas av med en seger.
Roma är svaga borta och då Milan är i behov av poäng så ska hemmastarka Milan vinna. De är lite för stora favoriter så jag garderar med X som kan vara nog för Roma. 1X

7. Sampdoria - Udinese 32-31-37
Sampdoria har inget att spela för medan Udinese har en chans på Europaspel. Udinese har toppform med 6 ligasegrar i följd men man har en del skador idag, bl.a. på kaptenen Di Natale och Pepe. Samp har inga större bekymmer. Här tror jag motivationen avgör. Sampdoria är helt utan och Udinese måste gå för en sjunde vinst i rad i Serie A. Säker 2:a

8. Torino - Genoa 50-28-22
Jag har redan rett ut vad som gäller för Torino här. Man möter ett genoa som har för små chanser att nå CL för att det ska spela in. Torino måste nog vinna för att ha minsta chans att hänga kvar i Serie A med tanke på avslutningen. Jag tror man gör det men skulle nerverna påverka och Genoa lyckas göra ett mål så kan det låsa sig helt. Jag har två bättre säkra IMO och även om värdet på Torino sett till streckningen är bra (de ger ca 1,50 hos bookies) så väljer jag att chansgardera med 2:a. Men vill ni spara pengar eller inte håller med mig om singelstrecken så kan ni singla Torino.

System 144 rader
12
1X2
X
12
1X2
1X
2
12


Övriga spel.

Aston V - Newcastle 1 - 2,35

Arsenal - Stoke 1(-1) - 1,90
Stoke vann hemma och har gjort en kanonsäsong med en avslutning med bara 3 förluster på de 12 senaste. Arsenal ställer upp med ett bra lag och har revansch att utkräva. Jag tror på enormt enkel hemmaseger och 5,6-0 är inte uteslutet.

Fulham - Everton 1 - 2,10
Fulham är PL:s bästa "sista dagen"-lag med Everton är sämsta. Jag skrev igår att WH var det men Everton är steget sämre på sista dagen. Innan fjolårets vinst så hade man ingen vinst på ligans sista speldag sedan 1996! I år har man dessutom en FA-cupfinal i tankarna och man möter ett av ligans hemmastarkaste lag som vill säkra en Europaplats. Kryss bör dock räcka då Spurs inte lär krossa Liverpool. Men Fulham har vunnit 5 av de 6 senaste "sista-dagen-matcherna" och har slagit Everton hemma i alla matcher under 7 år i PL. Dessutom vann de i FA-cupen 1 år, så man har 8 raka vinster hemam mot Everton.
Det enda som talar emot Fulham är att X räcker, eller förlust om Spurs tappar poäng. Hemmastyrkan och viljan gör dock att Fulham vinner till bra odds.

1 kommentar:

rikard sa...

extremt snyggt spelat på Chievo - Bologna, jag är mycket imponerad.

synd att det gick åt pipsvängen på andra håll :(