01 maj 2009

Lördagens topptips

Jag inleder med topptipset och kommer med en del spel till under lördagen


1. Chelsea - Fulham 71-22-7
Chelsea har fokus på onsdagens CL-match och de spelare man har med skador (Carvalho, Deco, Cole, Ferreira mfl.) vilas. Fulham saknar bäste målskytten Johnson. Fulham har inget att spela för egentligen, chansen till Europaspel är nog för liten, men hamnar man högre än 9:a så har man fått den bästa slutplaceringen någonsin i klubbens 130-åriga historia. Hodgson har verkligen lyft Fulham och vill avsluta säsongen bra. Chelsea har bra reserver för de skadade, spelare som säkerligen vill in i startelvan på onsdag och även om man vilar en del spelare ska man vinna. Men risken är stor för 0-0 och jag spelar 1X.

2. Man C - Blackburn 60-26-14
MC har inget att spela för medan Blackburn inte är helt klara för nytt kontrakt. Blackburn har dock varit riktigt svaga på bortaplan på slutet och mot ett MC som oftast spelar riktigt bra hemma får man svårt. Jag tror MC:s form står sig och man tar en ny seger. Säker 1:a

3. Portsmouth - Arsenal 19-30-51
Arsenal har CL på tisdag och i denna match vilas troligen flera spelare. Chansen att nå tredjeplatsen och slippa kvala till CL nästa år är väldigt liten och det finns inte en chans att man offrar tisdagens retur mot MU för att jaga 3 poäng här. Därmed inte sagt att man inte kan vinna, såklart. Pennant och Kaboul är troligen tillbaka i Pompey. Pompey bör klara sig kvar i PL men 3 poäng gör det hela troligen helt klart. De 5 senaste mötena lagen emellan (som är alla 5 som spelats här mellan dem i PL) har slutat 0-0, 0-0, 1-1, 0-1, 1-1. Allt talar för att det blir få mål idag igen (spela under 2 mål) och detta känns som en helt klar 0-0 match. Vill ni kan ni banka krysset men jag tar med 1:an i hopp om att Pompey är lite mer intresserade än Arsenal.

4. Stoke - West Ham 46-32-22
Beattie är tillbaka i Stoke vilket är ett plus. Man är obesegrade hemma under 2009 och bör ha säkrat nytt kontrakt. Inga nya skador i WH, som har för långt upp till Europaspel. Det går egentligen att spela emot Stokes hemmaform men då det känns lika målfattigt som Pompeys match tar jag med krysset. Stor 0-0 risk.

5. Tottenham - West Brom 76-15-9
WB har fortfarande chansen till nytt kontrakt även om jag tror man spelar i Championship nästa säsong. Spurs får tillbaka Defoe men man vek sig lite väl enkelt mot Man U senast för att jag ska lita på dem fullt ut idag. Man har inget att spela för och WB kan skrälla. 1X räcker långt men jag lockas av att WB är streckade under 10% och helgarderar.

6. Wigan - Bolton 73-32-25
Usch så tråkigt detta låter (så då blir det väl 5-5 eller nåt :) ) Lagen har egentligen inte mycket att spela för då inget av dem lär åka ur och jag helgarderar matchen i brist på infallsvinkel.

7. Crewe - Leicester 26-28-46
Svårtippad match då Leicester redan vunnit serien och Crewe måste ta 3 poäng samtidigt som Brighton måste förlora och Carlisle inte får vinna. Skulle Brighton leda stort mot ett omotiverat Stockport går nog luften ur Crewe. Men så länge det sinns hopp så kommer de att kämpa. Leicesters manager lovar att spela med ett bra lag men motivationen är noll då man redan firat seriesegern. Här testar jag 12. Risken för oavgjort känns låg då Crewe måste gå för stor seger och om chansen att hålla sig kvar är borta tidigt så kan Leicester, som är klasser bättre, ösa på och vinna med flera mål.

8. Scunthorpe - Tranmere 45-32-22
En direkt avgörande match om sista kvalplatsen. Scunthorpe har den nu, två poäng före Tranmere, så oavgjort räcker egentligen för dem. Tranmere har en del skador och då man måste gå för seger så kan ett hemmastarkt Scunthorpe punktera matchen tidigt om man gör första målet. Säker 1:a


Systemet 144 rader
1X
1
1X
1X
1X2
1X2
12
1


3 spel från tipset gör jag redan nu

Portsmouth - Arsenal - under 2,5 mål (1,90)
Wigan - Bolton - under 2 mål (2,29)
Då det gäller Wigan - Bolton så finns bra odds även på under 1,5 mål men under 2 känns bättre då det blir återbetalning på just 2 mål gjorda.
Wigan - Bolton - No goalscorer (9,50)
Tar även ett spel på No goalscorer. tror mycket på 0-0 och det ger samma odds som detta. Skillnaden är att med No goalscorer så vinner man även om enda målen i matchen är självmål.

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltid trevligt med dina tips! Speciellt den här veckan då jag var ovanligt lost. Brukar använda din rad som inspiration och sen ändra lite efter egen känsla. Brukar funka riktigt bra 4 av de 6 senaste har jag satt med 144-raders. Hoppas det håller i sig. Tack för en kanonsida.