17 juli 2009

Båstad inleder fredagen

Jag inleder dagens spel med en tennismatch för att senare under dagen komma med ett par spel till kvällens rugby. Dessutom kanske ett eller två hästtips dyker upp.


Vinciguerra - Melzer 1
Det var länge sedan Vinciguerra gjorde stordåd eller öht hade några framgångar. 2000 var han i final här i Båstad och många trodde att han skulle bli bra. Men han har ofta svårt även i challengerturneringar och ibland förvånas man över att en spelare som så sällan vinner matcher fortfarande har råd att spela tennis. Men så helt plötsligt spelar han bra här igen i Båstad och med ett enormt publikstöd har han vänt 0-1 underlägen i båda sina matcher.
Idag möter han Melzer som ligger 432 platser högre på rankingen (jag blev överraskad över att Vinciguerra ligger så lågt som på 460:e plats). De har aldrig möts i en singelmatch men spelade dubbeln tillsammans här i Båstad (åkte ur i kvarten). Melzer är en spelare som jag tycker har för hög ranking sett till kvaliteten. Han vinner ett par matcher i varje turnering men når sällan riktigt långt numera. Jag tycker Vinci står i för höga odds. Över 3,00 är bra med tanke på publikstöd och Vincis spel.

Inga kommentarer: