04 juli 2009

Div 1 norra

Ett topptips kommer senare. Jag inleder med 2 spel i div 1 Norra.


Östersund - Gröndal 1
Östersund kommer få kämpa för att slippa nedflyttning men nu har man gjort 2 riktigt bra förstärkningar som jag tror ger positiv effekt till dagens match. Man har återigen fått Lee Makel till laget. Han var spelande tränare för ett år sedan men reste sedan hem till Skottland för spel i East Fife. Han har meriter från Newcastle, Hearts mfl. bra klubbar. Dessutom har de en av Skottlands mest lovande ungdomsspelare till förfogande under resten av året. Michael Tidser kommer från Celtics ungdomslag och ska från nästa säsong spela i Hamilton i SPL.
Inte nog med att dessa två herrar är förstärkningar, det kommer lyfta hela laget och Gröndal är klart övervärderade i detta möte. Gröndal är ett mediokert division 1 lag och 3,20 och mer på Östersund är alldeles för högt idag.


Degerfors - Enköping 1
Klasskillnad. Degerfors är just nu seriens klart bästa lag. i 7 av 13 matcher har man gjort 3 mål eller fler och man håller nollan nästan lika ofta. ESK kommer få mycket svårt idag. Man skapar få chanser och är alldeles för dåliga på att förvalta de man har. Man har förvisso spelat bättre borta än hemma (Iaf resultatmässigt) men i de senaste matcherna har spelet sett bedrövligt ut enl. rapporter. Senast tappade man 2-0 i ht hemma mot Syrianska kerburan, som gjorde två snabba i inledningen av andra halvlek och spelet stämde inte alls.
Degerfors vinner enkelt. Mitt tips är 3-0 eller 4-0 och hittar ni handikappspel så välj det. Jag spelar till 1,50 på rak 1:a.

Inga kommentarer: