30 april 2010

3 svenska spel i helgen

Lite kort om 3 spel som jag tror kommer sjunka i odds fram till matchstart. Återkommer med mer och längre analyser till andra matcher senare.


AIK - Djurgården 2-4,75
Vad talar för AIK i detta derby? Visst, man vann båda derbyna ifjol men då var AIK ett bättre lag och man hade dessutom alla marginaler på sin sida under hela säsongen. I år är man usla och inget finns som motiverar det stora favoritskap de fått här. 4,75 är (utan att jag har full koll på uppställningarna just nu) ett av de bättre Allsvenska spelen på länge. X2 kanske även det kan de bra odds.

Åtvidaberg - Elfsborg 1-4,50
Ofta följs första segern i Allsvenskan för nykomlingar av några till innan det vänder. Så verkar läget vara med ÅFF som nu har två raka segrar och helt plötsligt börjar göra en hel del mål. Elfsborg ligger i toppen där de ska vara men det är hemmaspelet som räddat dem hittills. Borta har de 0-2-2 och mot ett ÅFF i form ska man inte vara så stora favoriter som man är. 4,50 är kanonbra.

Håbo - Märsta 1-2,90
Div 4 uppland. Jag spelar återigen på Håbo som satsat en del inför säsongen och som hemma på konstgräset kommer slå en hel del lag. Säsongen inleddes med 1-2 mot Nordia efter 1-0 tidigt på straff. Märsta är inget stjärnlag och deras 0-2 hemma mot Sunnersta visar att man kommer få svårt i år. Sunnersta är definitivt inget topplag och jag förstår inte att Märsta blivit så klara favoriter. 2,90 måste testas.

Inga kommentarer: