12 augusti 2008

Lite OS-fotbollstankar

Hamilton var riktigt bra i premiären. Jag såg delar av matchen och de vann rättvist. Dundee U måste visa mer om de ska lyckas så bra som jag tror.


Jag sitter här i natten och ser på OS och funderar lite kring herrfotbollsturneringens sista gruppspelsomgång. Inga spel gjorda ännu, utan bara ett par tankar så här långt. Sista omgången spelas imorgon.

Grupp A:
Argentina är redan vidare men behöver poäng för att säkra gruppsegern. I sista rundan möter man Serbien. Det talas om att Argentina kommer ställa över kaptenen Riquelme och Aguerro som båda har gula kort och riskerar avstängning i kvarten. Även Messi mfl. kan vilas.
Denna grupp spelar efter grupp B och om "rätt" lag vinner grupp B så kan Argentina mycket väl vilja förlora. Kommer man tvåa slipper man definitivt Brasilien i semin. Men det innebär att Elfenbenskusten måste vinna för att så ska ske. Att de skulle lägga sig känns otänkbart men det enda tänkbara spelet är på Serbien till höga odds om Argentina ställer över stora delar av förstauppställningen.
MEN... intressant är att Argentina mött Serbien (under Serbien-Montenegrotiden) 2 ggr. I OS 2004 blev det 6-0 och i VM 2006 blev det 6-0! Är det månne ett tecken? (OK, olika typer av landslag men ändå kul fakta :))

Grupp B:
Holland slår Japan vilke tinnebär att Nigeria måste gå för seger för att gå vidare mot USA, medan USA bara behöver 1 poäng. Nigeria är favoriter, jag är inte säker på att det är rätt.

Grupp C:
Brasilien har i princip vunnit gruppen. Det krävs storfölust eller storvinst för Belgien för att annat ska ske och det kan man inte tro på. Borde bli enkla favoritsegrar.

Grupp D: Ingen vill möta Brasilien i kvarten. Italien är bättre än Kamerun och X ligger närmast då Italien säkrar gruppseger och Kamerun säkrar kvartsfinalplats.
Vinst för Italien ger Sydkorea bra chans då man möter ett rikigt svagt Honduras som desutom saknar målvakten och kaptenen som båda är avstängda. Vinst för Kamerun gör att Italien får möta brassarna i kvarten.
Sydkorea bör spelas redan nu. Oddsen lär inte sjunka.



Efter lite funderingar så gör jag faktiskt 1 spel redan nu. Orsaken ser ni ovan. Känns som ett spel som kan göras med hög insats.

Sydkorea - Honduras 1 - 1,70
Sydkorea måste gå för stor vinst då man har 3 poäng och 4 mål upp till Kamerun. Så länge Kamerun inte leder så har korea en chans och de lär gå ut hårt direkt för att sätta flera mål bakom OS sämsta lag som saknar sin bästa målvakt.

Inga kommentarer: