25 augusti 2008

Måndags tennis och fotboll

Jag har en del US Open spel idag men inleder med ett fotbollstips.


Portsmouth - Manchester U 1
Pompey inledde med 0-4 mot ett starkt Chelsea. I community shield visade man väldit lite intresse men klarade ändå 0-0 mot just Man U. Man U inledde svagt med 1-1 hemma mot Newcastle. Man har många skador, bl.a. en långtidsskada på Ronaldo och utan honom är man mycket svagare.
Pompey gillar att spela mot Man U hemma. Sedan man kom upp i PL senast så har man 3-1-1 hemma mot Man u. Man slog dem även borta i cupen i våras med 1-0.
Man U är klart försvagade av sina skador och kommer få en riktigt tuff kväll. Pompey till 5,00 är ett kraftigt överodds och måste spelas.


Tennis:

Lopez - Melzer 2
Lopez må vara högre rankad men han har ingen HC-form alls. 4 raka förluster och i flera fall mot spelare sämre än Melzer. Melzer var i Beijing där han gick till kvarten där Nadal blev för svår. Innan dess hade han bla krossat Wawrinka (10:a på världsrankingen) med 6-4, 6-0.
Melzer är rättmätig favprit hos de flesta men en del bookies har 1,90 och mer. Det är bra.


Gremelmayr - Darcis 1
Gremelmayr gick till kvarten i LA nyligen men i de två turneringarna efter så har det gått sämre.
Belgaren Darcis var med i OS men åkte ur direkt. Förra veckan spelade han i New Haven men fick ge upp i tredje omgången pga ryggproblem. Dessa problem lär hämma honom även idag och jag tycker Gremelmayr, som dessutom är en bättre HC-spelare, borde blivit favorit. Flera bookies har dock jämna odds och jag spelar till 1,80 eller bättre.


Vanek - Bohli 2
Bohli är en bra favorit. Han har spelat riktigt bra i kvalet till US Open och spelar nästan uteslutande HC-turneringar.
Vanek å sin sida är en usel HC-spelare som undviker det så ofta han kan. Inga vinster på underlaget i år och han får ingen idag heller. Bohli till 1,44 eller mer känns som en bra favorit som ska vinna.


Nishikori - Monaco 2
Nishikori drog sig ur i första rundan i Wimbledon pga magproblem. Han drog sig även ur mot Thomas Johansson i Nottingham innan dess. Därefter har han bara spelat en match på 9 veckor, i OS, där det blev respass direkt.
Monaco gick bra i US Open ifjol där han nådde 4:3 omgångne. I år har grusspelet varit starka sidan men han är så pass mycket bättre än japanen och skadan på Nishikori gör att 1,55 elelr mer är mycket spelbart.


Ferrero - Evans 2
En rejäl chansning. Ferrero drog sig ur Wimbledon med en nackskada och ahr inte spelat en turnering sedan dess. Ingen bra upplddning för en turnering som US Open. Hur det är med skadan är svårt att få info om, men han borde spelat i New Haven förra veckan åtminstone för att få träning om han mådde bra. Innan nackskadan var han borta en månad (efter att ha gett upp match i Franska öppna) pga benskada. Så han har bara spelat en hel match på 17 veckor. Han inledde året bra med turneringsvinst på HC i Nya Zeeland och han gick vidare till 4:e omgången i Australien. Men sedan dess har det inte blivit mycket HC-spel.
Evans är en utpräglad HC-spelare som oftast åker ur redan i kvalet till större turneringar. Men idag har en chans att skrälla. En liten peng på honom till 4,80 kan vara ett kul spel.


Utöver dessa finns en hel del favoriter som bara ska vinna men att tippa vinnare till 1,20 eller lägre i första rundan är inte riktigt min grej.

Inga kommentarer: