10 mars 2009

Fin fotbollstisdag

Idag blir det spel i CL och i England. Jag kommer kommentera alla CL-matcherna lite kort och i ett par ha spelförslag.


Bayern M - Sporting L
BM är redan vidare efter storvinsten borta. Man ställer upp med ett bra lag verkar det som, trots att man har flera större namn på skadelistan. Sporting har även de flera skadade men säger sig vilja vinna och göra ett bra resultat även om det inte räcker till avancemang. BM var i en liknande situation ifjol i UEFAcupen då man vann 5-0 borta mot Anderlecht men i returen hemma förlorade 1-2. Idag ska de ju vinna men med fjolåret i tankarna och spelarnas vetskap om att matchen egentligen är betydelselös så står jag över spel.

Liverpool - Real M
Liverpool har ofta problem mot spanskt motstånd på Anfield. Bara 2 vinster på 12 matcher, 6 ggr har det slutat oavgjort och det räcker förvisso idag också. Real Madrid har (enl. uppgifter jag fått och bara kontrollerat ett antal år tillbaka) aldrig vänt i Europaspel då de förlorat första matchen på hemmaplan.
Liverpool saknar Benayoun och Riera. Agger, Arbeloa och Torres är tveksamma.
Real verkar inte ha större skadebekymmer.
Kryss känns mycket troligt och spelar inte Torres är jag rädd för att Liverpool får svårt offensivt. Egentligen ska man väl inte spela här men 3,40 på Real är lite för högt och testas med liten peng.

Juventus - Chelsea
Anelka och Deco testas sent för Chelsea, i övrigt inga större bekymmer hos dem. Juve har flera skadade, bl.a. Sissoko, Camoranesi och Zanetti.
Juve kommer pressa för tidigt mål och det kommer passa Hiddinks mannar perfekt. Chelsea har stark defensivt och kan snabbt ställa om till anfall. Jag är inne på att Chelsea vinner och att de faktiskt kan göra det med fler än 1 mål. 3,00 på rak 2:A är bra.

Panathinaikos- Villareal
P var mycket bra i första matchen som slutade 1-1. Man har riktigt bra form och hemma är man svårslagna. Man kommer inte satsa på vansinnig offensiv då 0-0 är tillräckligt och därför är det spanjorerna som måste satsa framåt. Panathinaikos har aldrig förlorat hemma mot spanskt motstånd i europeiska cuperna och man gör det inte ikväll heller. Jag vågar inte lita på att de vinner ikväll men de går vidare och det spelet känns riktigt bra till 1,80.


CL-spel

Real Madrid 3,45
Chelsea 3,00
Panathinaikos vidare 1,80



Återkommer med spel i England.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag spelar rak etta i Panathinaikos - Villarreal. Hemmalaget är fruktansvärt bra just på hemmaplan och 2.85 känns på tok för högt.

Anonym sa...

Det du säger är rätt mårten men är det inte så att villareal har en ganska ospansk spelstil och panathinaikos hemmamatcher slutar ofta målrika. X:et känns som rätt melodi men jag tror på villareal i den frågan