28 mars 2009

Lördagens bästa spel

Jag inleder med topptipset



1. Portugal - Sverige 50-32-18
Portugal är ett av Europas mest överskattade landslag. Många ser Ronaldo som världens bästa (jag håller inte med) men han lyckas inte lyfta landslaget (vilket iMO är ett bevis för att han inte är världens bästa). Portugal förlorade hemma mot Danmark och man fick bara 0-0 hemma mot Albanien. Sverige saknar Zlatan men står inte och faller med honom. Sverige kommer gå för 0-0 idag som alltid och jag tror man lyckas. 18% är alldeles för lågt på Sverige och matchen helgarderas.

2. Albanien - Ungern 36-35-29
Ni som följer min blogg vet att Ungern är ett lag jag tror på de närmsta åren. Man har gjort en massiv föryngring och är ett hot i denna grupp mot alla lag. Ungern slog Albanien hemma och jag tror de vinner igen. Det bästa Albanien kommer kunna prestera är ytterligare en 0-0 match. X2

3. Slovenien - Tjeckien 23-32-45
Kvalspecialisterna Tjeckien har inte inlett kvalet så bra spelmässigt. Men Slovenien är ett lag man ska slå. Slovenien har slagit svaga lag hemma och klarat X borta mot Polen men i den senaste vässnkapsmatchen mot Belgien såg man inte bra ut. X2 räcker.

4. Wales - Finland 51-30-19
Helt fel favorit här. Wales är inte ett bra lag, man har en del unga bra spelare men som lag håller man inte. Jag tror Baxters Finnar vinner detta. Det är dåligt med biljetter sålda och det krävs att Bellamy spelar så bra som han har gjort förr om åren för att Wales ska kunna vinna. Jag helgarderar dock då finnar aldrig är att lita på.

5. Spanien - Turkiet 79-16-5
Spanjorerna är stora favoriter men man har alltid varit ett bra kvallag och numera spelar man även bra i träningsmatcher. Turkarna har gjort det bra och är inte ofarliga. Här har man inget att hämta dock mot vad som kanske är världens bästa landslag just nu. Säker 1:a

6. Litauen - Frankrike 12-23-65
Fransmännen är stora favoriter, för stora. Man är inne i en generationsväxling och jag tror det dröjer innan Frankrike blir ett topplag igen. Litauen har en del viktiga spelare skadade och hade annars fått en gardering. X ligger närmast men Frankrike måste ha 3 poäng för att hänga med. X2 räcker långt.

7. Rumänien - Serbien 40-32-28
Serbien leder men har mött flera av svagaste lagen. Borta mot ett hemmastarkt Rumänien får man riktigt svårt. 1X räcker men har ni helgardering över så lägg den här.

8. Irland - Bulgarien 56-28-16
Bulgarien saknar stjärnorna Berbatov och Petrov samt ett par spelare till. Formen är inte bra med 3 raka kryss i kvalet och även om ett av dem var hemma mot Italien så klarade man bara oavgjort mot Georgien och Montenegro på bortaplan. I en vänskapsmatch i november förlorade man med hela 6-1 borta mot Serbien. Irland är bra hemma och med Bulgariens avbräck så vinner de enkelt. Säker 1:a


Systemet 144 rader

1X2
X2
X2
1X2
1
X2
1X
1

---------------------------------------------------------------------------

Många spelidéer idag. Hopaps på en vinstrik lördag!

Övriga tips blir kortfattade då hela lördagen snart tar slut och jag har en del annat att göra (tro det eller ej :) )


Dessa förklaras lite ovan:

Portugal - Sverige 2 - 6,00 (även X2 är spelbart oddsmässigt sett)
Albanien - Ungern 2 - 2,70
Irland - Bulgarien 1 - 1,90

Moldavien - Schweiz 2 - 1,65
Klasskillnad och Moldavien har förlorat båda hemmmamatcherna i kvalet mot svagare motstånd. Bör bli ett par måls seger för Schweiz.

Holland - Skottland 1 (-1) - 1,90
Klasskillnad. Skottarna kan ibland skrälla men inte här. Man har inte imponerat i kvalet och har flera skador idag. Målet måste vara att inte förlora med mer än något mål. Jag tror Holland öser på och vinenr med 3-0 eller något liknande.

Nordirland - Polen 2 - 2,15
NI kan skrälla. I förra kvalet slog man Danmark, Sverige och Spanien hemma och i detta kval har man kryssat hemma mot tjeckien och i förra VM-kvalet slog man England hemma. MEN... intressant är att ALLA dessa (förutom Danmark) har varit på onsdagkvällar, 3 i september och 1 i mars. En tråkig (ofta regning) kvällsmatch är vad de behöver. Lördag eftermiddag mot ett riktigt bra kvallag, då är de chanslösa. Mycket bra 2:a. DAGENS BÄSTA SPEL!

HV71 - Frölunda 1 - 2,00
Två raka övertygande bortasegrar har gett HV matchboll. Man missar inte denna chans hemma att gå till final.

Scunthorpe - Colchester 1 - 1,85
Klass- och formskillnad. Colchester må ha klarat 1-1 borta mot Leicester senast men ligger i ingenmansland. Scunny är på kvalplats och har 4-1-0 på de 5 senaste hemma.

Peterboro - Leicester 1 - 2,45
Posh går bra, 5 raka segrar. Leicester saknar ett par spelare idag och har lite tveksam form. Man bör ta sig upp till Championship ändå och jag anser att Posh skulle vara favoriter idag.

Leyton Orient - Oldham 1 - 2,60
Bäste måslkytten Boyd återkommer i Orient. Man hade 3 raka segrar innan förlusten senast och seger är det enda som räknas framöver om man vill hålla sig kvar. Oldham fick turligt in en kvittering i sista minuten senast (jag spelade emot dem). Idag har de inte samma tur och Orient spelas till bra odds.

Ross - Dundee 2 - 2,35
Dundee vann nyligen med 2-0 hemma mot Ross och man jagar fortfarande seriesegern. Flera spelare återkommer idag och jag tror man vinner. Ross är sämre och spelar ojämnt.

Berwick - East Stirling 2 - 2,40
Berwick ligger nästsist men nedflyttning finns inte i denna serie. Man slog East Stirling med 4-0 borta nyligen men idag tror jag på motsatt resultat. Både första- och andrekeepern saknas i hemmalaget pga bl.a. landskampande så målvakten idag är orutinerad med bara en ligamatch bakom sig öht. ES har förlorat två i rad men kämpar för att behålla sin kvalplats. 4 spelare återkommer efter avstäningar och skada. Kaptenen saknas dock men de ska ändå vara bättre än Berwick. Bra odds.


För att bena upp alla tips lite så är dagens 4 bästa spel följande:
Polen, Scunthorpe, Irland, East Stirling

Men alla drag är ju värda ett spel :)

---------------------------------------------------

ingen tennis idag. Har inte hunnit reka och det jag har hittat har varit favoriter som bör vinna till för låga odds.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Mårten.
Du behöver verkligen inte be om ursäkt. Jag tycker du är riktigt duktig, och ryggar mer än gärna dina spel. Om alla spel gick in så skulle det ju inte vara spännande ;-).