15 mars 2009

Söndagsspel

Intressant topptips idag. Finns risk för låg utdelning men med bara ett par favoriter som inte vinner så kan det bli kul.

1. Aston V - Tottenham 48-32-20
AV har haft ett par dagars vila i Dubai och kommer laddade till denna match. Man har dock inte slagit ett Londonlag på hemmaplan denna säsong. Man har 6 raka utan vinst men i den sviten ingår 2 UEFA-cupmatcher som man inte brydde sig så mycket om.
Inget av lagen har större skadebekymmer och helgardering vore kanske smartast här. Men jag tror vilan har gjort Villa gott och nöjer mig med 1X.

2. Inter - Fiorentina 66-24-10
Inter åkte ur CL i veckan helt rättvist. Spelarna måste dock skaka av sig det direkt då Juventus efter gårdagens vinst nu ligger endast 4 poäng efter. Man har inte övertygat på hemmapan den senaste tiden men möter nu ett Fiorentina som har svag form. Inter har en hel del defensiva spelare tveksamma och det gör att jag tippar 1X.

3. Lazio - Chievo 70-21-9
Lazio har fin form med 4 raka vinster (varav en i cupen). Chievos form är helt Ok den också med bara en förlust på årets 10 matcher. 6 av de matcherna slutade X så gardering är givet idag. Med tanke på att Chievo i 2 av de 4 senaste bortamatcherna har vunnit så chansar jag på helgardering. Chievo kämpar för nytt kontrakt och även fast Lazio har bra form och jagar en UEFA-plats så har känns de klart överstreckade idag.

4. Sampdoria - Roma 36-33-31
Roma åkte ur CL efter straffar i veckan och besvikelsen måste vara total. Detta var ju det året de ville lyckas eftersom finalen spelas i Rom. Idag har man många avbräck i bl.a. De Rossi, och Mexes som är avstängda samt flera andra skadade. Ev. saknas även Totti.
Sampdoria förlorade väl enkelt senast men hemma har man (bortsett i UEFAcupen) gått bra på sistone. Man ligger lite i ingenmansland i tabellen med 8 poäng till nedflyttningsstrecket och alldeles för långt till UEFA-plats.
Jag tror Roma kommer tillbaka snabbt efter veckans besvikelse och vinner här trots de tunga avbräcken. X2 tippas.

5. Siena - Milan 17-31-52
Milan är alldeles för stora favoriter. Man saknar många spelare; Nesta, Gattuso och Kaladze är alla borta resten av säsongen medan Seedorf, kaka och Ronaldinho är skadade.
Siena är svårslagna hemma, bara 2 förluster på 13 matcher. Samtidigt har Milan ofta varit tveksamma på bortaplan. Jag tror på en målsnål match som mycket troligt slutar 0-0 eller med uddamålsseger för ena laget. Helgardering.

6. Almeria - Barcelona 8-18-74
Almeria är bra hemma och det räddar dem troligen i år. Man ligger i ingenmansland och risken för att man tappar så mycket att nedflyttningsstriden blir ett hot är liten.
Inför förra mötet med dessa lag så hade Barcelona gjort 5 mål i CL i veckan innan. Då var det mot Basel, i veckan blev det 5 mot Lyon. Idag saknas Puyol bl.a. men jag tror formen är på topp igen för Barca och då Real Madrid närmat sig oroväckand mycket är vinst ett måste. Trots att de är så stora favoriter så känns de säkrast av alla favoriter på kupongen och jag singelstreckar.

7. At. Madrid - Villareal 46-32-22
Båda lagen spelade borta i CL i veckan. Madrid åkte ur efter 0-0 mot Porto medan Villareal skrällde i Grekland. Men Villareals seger kostade en massa då man idag saknar flera spelare; Joseba Llorente, Angel och Pascal Cygan saknas samt ett par till.
Madrid har bra form i ligan och har CL som mål och då krävs segrar i matcher som denna. Jag är övertygad om att de fixar 3 poäng idag och singelstreckar.

8. Malaga - Sevilla 31-34-37
Två lag som haft en överraskande bra säsong. Matchen är helöppen och helgardering vore det bästa. Jag är dock inne på att Sevilla vinner. Man är det stabilare laget och är riktigt bra på resande fot. Malaga blandar, liksom alla överraskningslag, topprestationer med bottennapp och då man även saknar Duda idag så känns det som om de inte vinner. X2


Systemet 144 rader:

1X
1X
1X2
X2
1X2
2
1
X2

3 kommentarer:

Anonym sa...

Chievo leder med 2 mål över Lazio, känns bra att man tippa som du föreslog, dvs helgardering på den matchen. :) 9% av svenska folket har tippat 2:a på den matchen, blir fint om man får in topptipset. :)

Mårten sa...

Synd bara att Roma tappade sin ledning. Vi får hoppas att de petar in en boll till

Anonym sa...

Var ganska orolig där över Roma, men dom lyckades göra ett till mål med rött kort. :D