10 mars 2009

Spel i de lägre serierna

Idag har jag 6 spel från England och Skottlands lägre serier.

Dumbarton - Elgin 1
Egentligen för låga odds men några bolag sticker ut med 1,40 och det är bra kombvirke. Elgin rasade ihop totalt i helgen efter en utvisning. Man har stora bekymmer med att få ihop fullt lag och ungdomsspelare fyller bänken. Man ligger hjälplöst sist i tabellen. Dumbarton jagar Cowdenbeath om enda direktuppflyttningsplatsen. Man har bra form med 4 vinster och bara 1 förlust på de senaste 7. Man har 7-5-1 hemma i ligan och idag vinner man enkelt. Tror på flera måls vinst men få bookies har handikapp i denna serie.

Cowdenbeath - Forfar 1
Cowdenbeath får tillbaka sin bäste målskytt till denna match och han behövs nog då man gått mållösa från planen i två raka bortaförluster.
Forfar har 3 raka segrar men nu blir det fjärde matchen på 10 dagar vilket är tätt matchande för denna nivå. Man har troligen samma trupp som senast. Formen på Forfar gör att vi får bra odds på hemmalaget som måste börja vinna igen för att hålla undan i toppen. 1,95 känns bra!

Dundee - Queen of south 1
Dundee har ett par tveksamheter i försvaret men hoppas på ordinarie manskap. Man jagar förstaplatsen och är nu 7 poäng efter serieledande St Johnstone med en match mindre spelad.
Man slog Qos borta strax efter jul och i förra hemmamatchen vann man 2-0. Man har 1 förlust på senaste 9 i ligan och ligans bästa försvar håller ofta tätt.
Qos har 6 raka utan förlust men 4 av dessa har slutat X. Man är en klass sämre än Dundee och nästa år kan det skilja 2 divisioner mellan lagen. Klar hemmaseger till 1,80.

Exeter - Bournemouth 1
mouth har 3 viktiga spelare mycket tveksamma till spel och som det verkar kommer ingen av dem spela och det är en av orsakerna till att jag spelar Exeter. Exeter har 5-3-0 på de 8 senaste och kan som nykomling gå rakt genom League 2. Man är hemmastarka och till 1,90 är man värda spel.

Gillingham - Darlington 1
Darlo har inte bara ekonomiska problem utan även lång skadelista och svag trupp. 7 ordinarie saknas så många ungdomsspelare fyller på truppen. Gills har inga nya skadebekymmer och formen är bra. I de 3 senaste har man hållit nollan och man har 5 raka utan förlust. Mot ett Darlington med problem blir det 3 nya poäng till 1,70.

Morecambe - Bury 1
Morecambe har fortsatt riktigt bra form. Man har 5-4-0 på de 9 senaste och idag är bäste målskytten tillbaka i truppen igen efter skada.
Bury ät väldigt ojämna. Man är bra nog för att ta sig till League 1 men har svårt att spela bra flera matcher i rad, detta bl.a. pga flera skador under säsongen. Idag är man utan målvakten Tyler vars låneperiod tagit slut och det blir ett avbräck. Bury är bästa laget men ett Morecambe i toppform måste testas till 2,75.

Inga kommentarer: