21 mars 2009

Lördagens bästa spel (uppdaderat 11.40)

Inleder med Topptipset.

1. Kalmar - Göteborg 32-33-35
Värdelöst Svenska Spel. Tycker det är ett hån mot spelarna att ha denna match på kupongen Jag förstår egentligen inte vitsen med matchen öht och vem vet inställning mm. Här får jag slänga bort en helgardering.

2. Blackburn - West Ham 46-31-23
WH brukar lyckas bra mot Blackburn. Man har 6 raka vinster mot dem. Men idag går jag emot statistiken. WH var riktigt usla i veckans match mot West Brom och chansen att nå Europacupspel känns långt borta. Blackburn ligger bara 1 poäng från nedflyttning och trots 0-4 mot Arsenal senast så har man spelat bra ett tag och hemma mot WH räcker det långt trots en del skador i laget. Säker 1:a.

3. Fulham - Man U 5-14-81
Fulham brukar ha enorma problem mot Man U. 9 raka inbördes förluster (6-27 i målskillnad) och senaste hemmasegern kom 1964. Idag blir det ingen ändring på det. Fulham kommer hålla sig kvar i PL, även om Hodgson vill vänta tills man har 3 poäng till innan han känner sig säker. Man U åkte på stortorsk mot Liverpool förra helgen och antingen kommer man tillbaka och krossar Fulham som man brukar göra eller så är formen på väg ner och därför garderar jag med X. Vidic frånvaro i försvaret kan göra att Fulham kanske får fler chanser än vanligt och vem vet vad som händer om de gör mål. Man U är överstreckade och 5% på Fulham är för lite. Jag tror dock som sagt inte på att man klarar att vinna och skippar hemmagardering. 1X

4. Stoke - Boro 55-28-17
Detta är en måstematch för båda lagen. Förlorar Boro här, vilket jag tror, så är Championship nära. Stoke har 7-4-3 på hemmaplan och slagit bra lag där. Det är bortaspelet som gör att de ligger på nedflyttningsplats (trots bortapoäng mot bl.a. Liverpool). Inga större bekymmer i hemmalaget medan Boro har ett par tveksamma. Säker 1:a

5. Tottenham - Chelsea 17-29-54
Spurs har jag ofta problem med att bedöma rätt. Idag är jag ändå säker på att de inte vinner. Chelsea skulle t.o.m. kunna vara ett singelstreck. Spurs har bara vunnit 2 av de 18 senaste inbördes mötrena. Defoe och Hutton saknas igen i Spurs och King är tveksam till spel. Chelsea saknar Deco, Ferreira och Cole. Chelsea har spelat bra sedan Hiddink tog över och har inte gett upp titelkampen. Spurs har bra form och kan knipa en poäng. X2

6. West Brom - Bolton 40-30-30
Här var WB nära att singelstreckas. Man har dock ett par defensiva problem så jag garderar med X. Två svenskar på plan; Jonas Olsson i hemmalaget och Elmander i Bolton. WB fick en pinne borta mot West Ham senast och man har 6 poäng upp till strecket med 9 matcher kvar. Vinster är nu det enda som räknas och mot ett svagt lag som Bolton finns det alla chanser att det går vägen.
Bolton saknar bäste målskytten Davies i upp till 5 veckor och det är ett stort avbräck. Formen är inte bra och jag tror man på sin höjd får 1 poäng idag. 1X

7. QPR - Bristol C 46-31-23
QPR tippades som ett topplag och inledde serien bra, men bara på hemmaplan. Man vann mot Swansea senast men har alldeles för svårt att göra mål. På de 7 senaste har man gjort 2 mål och det duger inte. Chansen till kval är troligen borta för dem. Bristol ligger 5 poäng bättre till och har fortfarande en god kvalchans. Man är ett av ligans bästa bortalag och idag har man inga allvarligare skadebekymmer. Jag helgarderar.

8. Sheffield W - Swansea 46-32-22
Swansea verkar ha tappat formen. Man riskerar att missa kvalet pga detta samt att man kryssar för ofta (18 av 39 matcher). Man har bara 1 vinst på de 7 senaste och även fast bäste målskytten återkommer idag och att manhar mer att spela för än hemmalaget så tror jag inte Swansea vinner.
Sheffield W ligger i ingenmansland. Man har 4 raka utan vinst men senast fick man 2-2 borta mot Watford efter kvittering i 97:e minuten (iofs tappade man segern borta mot Preston veckan innan i 92:a så det jämnar nästan ut sig). Inga större problem i SW och även om man inte har mycket att spela för så tror jag inte man förlorar idag. 1X


Systemet (144 rader)

1X2
1
X2
1
X2
1X
1X2
1X




-----------------------------------------------------------------

Bournemouth - Notts Co 1
mouth var riktigt bra mot Bradford i veckan. Notts Co har ingn seger på de 5 senaste. Inga större bekymmer i något av lagen. B´mouth måste fortsätta vinna för att helt frigöra sig från nedflyttningshotet och har större motivation än Notts Co som är i ingenmansland. 1,75 på 1:an är riktigt bra.

Portsmouth - Everton - No goalscorer
Everton har 8 raka utan förlust här men är utan bortaseger under 2009. Man har 4 raka bortakryss varav de två senaste slutade 0-0. Pompeys form är svag och jag tycker detta är en klar 0-0 match. No goalscorer ger hela 9,50 och det är klart intressant.

Yeovil - MK dons 2
Ordinarie målvakten är avstängd i Yeovil som helt saknar form. Man har 7 raka utan vinst och 0-9 i målskillnad på de senaste två matcherna. Dons form är bättre trots förlusten mot Millwall senast. Inga större bekymemr i Dons och de vinner till fina 1,85.

Berwick - Elgin 2
Elgin skrällde mot topplaget Stenhousemuir senast, vilket var tredje raka hemmaseger. Senaste hemmaförlusten kom mot just Berwick. Borta har man haft mer problem men Elgins odds är för högt idag. Berwick förlorade hemma mot Forfar senast och har ett par resultat innan det som inte riktigt refelkterat verkligheten. 4,50 på Elgin är för högt och testas med liten insats.

Arbroath - Raith 2
Arbroath har tappat formen efter en finare period. Man har nu 4 raka utan vinst och på de matcherna har man bara gjort 1 mål. Raith är i princip det enda lag som kan hota Ayr i toppen av tabellen. Ayr är också det enda laget som slagit Raith på de 8 senaste. 2,20 och mer är kanonbra IMO.

1 kommentar:

Mikael sa...

Fina analyser och instämmer med att den svenska matchen inte ska med, beror nog bara på att den går i TV4. Tycker personligen att de bästa spelvärdena finns på Middlesbrough och Swansea som jag har kört på, men om de skulle svika mig får jag väl hålla tummarna för ditt system.