21 oktober 2009

AFC-dubbel

Idag spelas första semifinalmötena i AFC:s Champions League och jag tror mig ha hittat vinnarna i matcherna.

Poohang - Umm Salal 1(-1)
Poohang har visat sig vara riktigt starka hemma. både i CL och i ligan. På vägen till semi har man (efter att ha vunnit sin grupp) krossat Newcastle från Australien med 6-0 (åttondelsfinalerna spelades i en match med gruppsegrare på hemmaplan) och i kvarten vände man 1-3 mot Uzbekist motstånd till vinst på hemmaplan efter förlängning. Stora stjärnan är brassen Denilson som bl.a. gjorde två mål mot Uzbekerna i kvarten.
Umm Salal har haft enorm tur som kommit så här långt. Det är första gången de är med i CL och man har bara legat 3 år i högsta ligan i Qatar så trots att man har en del namnkunniga spelare så finns mycket orutin med i trupp och ledning. Man har flera gånger vänt matcher i CL denna säsong och i åttondelen vann man på straffar borta mot Saudiska Al Hillal. I hemmakvarten mot Seoul vände man 0-2 i halvtid till 3-2 vinst (vid ställningen 1-2 hade Seoul en boll inne som visats sig studsa dryga metern bakom linjen, men den Irakiske domaren dömde den som inte inne helt felaktigt) och hade sedan en enorm tur som klarade 1-1 i returen, som liksom denna match spelades mot Sydkoreanskt motstånd.
Poohang är bättre, har mer vana och rutin samt en hemmastyrka som gör att man kan spela ut Umm Salal och vinna enkelt för att bygga upp en fin ledning inför returen. Rak 1:a ger runt 1,45 och kan spelas i dubbel med exempelvis tipset i nästa semi men jag väljer handikappspelet till över 2,00 då jag tror koreanerna vill avgöra semin redan i detta möte.

Al Ittihad - Nagoya Grampus 1
Saudi mot Japan. Al Ittihad har enorm rutin från CL och man har vunnit bucklan 2 gånger. Man går bra både i CL och i ligan, där man har 4 vinster på de 4 inledande matcherna. Efter att Saudiske landslagsforwarden Hazafi blivit långtidsskadad (borta hela säsongen) så har man gjort två riktigt bra lånevärvningar i anfallarna Chermiti från Marocko och Leguizamon från Argentina och tillsammans med en annan marockans anfallare, Aboucherouane, så har man asiens kanske vassaste anfall. I CL-gruppspelet slog man bl.a. Umm Salal (som spelar i första semin) med hela 7-0 på hemmaplan och att man är starka hemma visade man även i kvarten då man slog Uzekistanskt motstånd med 4-0.
Nagoya har en del skador i truppen men troligen är alla de viktigaste spelarna med. Det är första säsongen i CL för dem och dessutom blir detta första mötet med Västasiatiskt motstånd. Man går dåligt i japanska ligan denna säsong och kommer inte ta sig till CL nästa säsong. I kvarten slog man ut ett annat japanskt lag efter ett sent vinstmål i hemmareturen. Men här kommer orutinen och ovanan att möta västasiatiskt motstånd spela in. Saudierna kan mycket väl vinna med flera mål och Nagoya får sikta in sig på att inte ligga under med för mycket inför returen och gärna ha ett mål med i bagaget. 1:an spelas till 2,00

Inga kommentarer: