14 oktober 2009

Tråkig VM-kvaldag

3 av 5 spel satt i NFL; Cincinnatti, Minnesota och Denver.


Idag är det VM-kval och det är för det mesta ointressanta matcher. Att Sverige missar VM är dock inte förvånande och det kan dröja innan Sverige kommer till stora turneringar igen då det måste till ett stort generationsskifte.


Topptipset:

1. Sverige - Albanien 76-17-7
Visst ska Sverige vinna och man säger sig hoppas på skräll i Portugal. Men det tror jag ingen i landslaget verkligen tror på det. Sverige måste iaf vinna men frågan är om man ger upp då resultat från Portugal kommer in. Sverige brukar även ha svårt i liknande matcher och 0-0 risk finns. 1X.

2. Danmark - Ungern 52-31-17
Danmark klara för VM och viss risk finns för att man slappnar av. Ungern har ännu mindre chans än Sverige att nå topp 2 men har ändå viss chans att skrälla. Jag skulel vilja helgardera men strecken räcker inte till mer än 1X.

3. Portugal - Malta 91-7-2
Trots att de är 91-procentare så känns inte Portugal överstreckade i ett sånt här läge. Vinst ger kvalplats och mot ett av Europas svagaste bortalag blir det sådan. Säker 1:a

4. Schweiz - Israel 48-32-20
Poäng (eller poängtapp för Grekland) ge Schweiz en VM-plats. Israel tar en kvalplats om man tar fler poäng än Grekerna men Grekland möter Luxemburg och ska vinna enkelt. Israel kommer dock kämpa men hemma ska inte Schweiz missa detta. 1X räcker.

5. Polen - Slovakien 30-31-39
All press på Slovakien men de kunde redan varit klara för VM. Nerverna verkar dock ha ställt till det för dem i helgen men nu måste de gå för vinst för 3 poäng är det enda som garanterar VM-plats. Polen är inte vad de en gång varit och jag tror inte man mäktar med vinst X2.

6. Tjeckien - Nordirland 63-23-14
Tjeckien behöver inte bara en vinst, de behöver en San Marino-skräll mot Slovenien och det lär de inte få. Men även NI har chans på andraplatsen men behöver inte bara storvinst själva utan även storförlust för Slovenien mot San Marino och det sker inte. NI har många skador och jag tror Tjeckerna är för starka även fast VM-chansen är liten. Säker 1:a

7. Bosnien - Spanien 29-32-39
Gruppens topplag möte och inget av lagen har något att spela för. Spanien vilar flera spelare, bl.a. Torres medan Bosnien troligen också vilar spelare för att undvika avstängningar till kvalet. I liknande matcher brukar hemmaplan ha avgörande betydelse så jag helgarderar men första tipset blir 1:an

8. Litauen - Serbien 23-29-48
Serbien är i VM och vilar idag stora delar av ordinarie manskap enl. rapporter i media. Litauen siktar på 4:e plats i en riktigt tuff grupp och jag tror hemmaplan gör att de har bra chans. Helgardera tidigt.

Systemet 144 rader
1X
1X
1
1X
X2
1
1X2
1X2

------------------------------

Övriga spel till kvällen. Båda lite skrällspel.

England - Vitryssland 2(+2) - 2,15
England klara för VM och Rooney, Gerrard mfl kommer saknas. Motivationen är låg och vinenr man blir det med 1-0 tror jag. Underspelet är också tänkbart men jag väljer detta spel.

Irland - Montenegro 2-6,50
Irland klara tvåor och ställer över många ordinarie idag då man inte vill riksera avstängningar etc. i kvalmatcherna. Montenegro är inget dålig lag och jag tror man kan skrälla idag sett till Irlands försvagade lag.

Inga kommentarer: