27 oktober 2009

Ligacupen

2 spel i kvällens ligacup och 1 redan till onsdagen, då oddsen kan sjunka lite där.
Det intressanta är att på alla spel så ligger William Hill högst och i 2 matcher är det deras odds som rekommenderas.

Portsmouth - Stoke 1
Pompey spelar allt bättre men formen vill inte riktigt infinna sig i ligan. I Ligacupen går det bättre och man spelar med ett bra lag, både för att få igång laget och för att inte få fansen att misströsta. Stoke slog Spurs i veckan men det var en tursam seger. I Ligacupen ställer man upp med många icke-ordinarie, samma sak idag och man är utan chans. 2,20 bra på Pompey.

Tottenham - Everton 1
Här känns det som om Spurs är ett riktigt, riktgit bra spel. Everton spelade borta mot Benfica (0-5) i torsdags, borta mot Bolton (2-3) i söndags och nu borta mot Spurs. Everton ville spela på onsdag då man hade ligamatch på söndagen men eftersom Arsenal möter Liverpool i denna omgång så ansågs det viktigare att den spelas på onsdag (och är TV-match). Så inte nog med att det är 3:e bortamatchen på 6 dagar, det är dessutom bara 2 dagar från förra matchen och det är ju ett skäl att spela emot dem. När Everton dessutom har stora skadebekymmer så kommer de vara chanslösa ikväll. Spurs saknar bl.a. Lennon, King, Kranjcar, Defoe men kommer ändå med ett bra lag och jag tror man vinner enkelt. 1,70 är kanonbra i denna match.

Arsenal - Liverpool 1
Spelas onsdag. Arsenal brukar ju spela med mestadels ungdomar i ligacupen men flera av ungdomarna har dessutom varit med i PL-truppen pga skador och flera av de skadade ordinarie är på väg tillbaka och jag har en feeling för att de kommer spela här för att få en match innan de är med i PL igen. Liverpool kommer ställa över alla stora namnen och jag tror inte man vill vinna. Visst behöver benitez vinna någon typ av titel i år men jag tror ändå inte Ligacupen prioriteras. Nästa omgång spelas dessutom i veckan mellan de 2 avslutande CL-gruppspelsomgångarna. 2 matcher som Liverpool troligen måste vinna om de vill avancera (Debrecen borta och Viola hemma). Dessutom spelar man derby mot Everton helgen innan nästa Ligacupomgång spelas. Jag har en känsla att man gärna åker ur i morgon och 2,25 på Arsenal är bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ryggar Portsmouth. Hade tankarna på Peterborough då Blackburn har problem med sjukdomar i laget. Vad tror du om det?
Tottenham vinner säkert. Everton kanske vill visa dem att de gjorde fel ang. onsdag.