20 oktober 2009

Champions League

Idag har jag 4 spel till CL. Tre av dem är skrällspel då favoriterna idag blivit alldeles för stora favoriter.


Liverpool - Lyon 2 / X2
Liverpool har det svårt i år. I helgen saknades Gerrard och Torres och det var nog en större orsak till förlusten än badbollen. Gerrard är tillbaka idag men Liverpool känns inte alls som ett av Europas bästa lag denna säsong. Knapp seger mot Debrecen hemma följdes av förlust borta mot Fiorentina och man har inte varit i närheten av att imponera. Lyon går alltid bra i gruppspelen i CL och har inlett med 2 segrar och inga insläppta. Man är ett väldigt starkt bortalag i Europa och har 10 vinster på de 15 senaste bortamatcherna i CL. Imponerande! Det enda som stör är att Lyon har skador på alla sina naturliga mittbackar och det kan ställa till problem. Hade Torres spelat hade jag varit säker på Liverpool vinst men nu finner jag värde i 5,00 på Lyon och 2,00 på +1 handikapp.

Debrecen - Fiorentina 1 / 1X
Efter segern mot Liverpool så har Viola en chans att gå vidare från gruppspelet denna säsong men man är klart sämre på bortaplan och de kan få problem mot Debrecen ikväll. Ungrarna släppte in tidiga mål mot Lyon senast och kommer vara försiktigare från start denna gång. Här har oddsen blivit på tok för höga för hemmaseger. Upp till 9,00 finns men jag nöjer mig med 8,00 som gräns för spel. Även handikapp +1 till 2,90 är klart spelbart.

Alkmaar - Arsenal 1 / 1X
Arsenal saknar flera spelare idag då Walcott, Bendtner, Denilson mfl. saknas. Man har full pott i CL men har inte imponerat i en för dem lätt grupp. Alkmaar har bara en poäng och idag är sista chansen att kunna gå vidare från gruppspelet. Om Alkmaar inte låter Arsenal ta för sig för mycket så har de bra chans till poäng. Klar krysschans gör att handikappspelet till 2,50 intressantast här men jag kan inte låta bli en chanspeng på hemmasegern på något bolag som erbjuder odds runt 7,50.

Stuttgart - Sevilla 2
Stuttgart är usla i Bundesliga i år och i CL har man två stycken 1-1 matcher bakom sig, bl.a hemma mot Rangers. Då Sevilla är riktigt bra och klart bättre än Rangers så får tyskarna svårt idag. Sevilla vill säkra avancemang tidigt och en vinst till 2,05 eller mer gör i stort sett det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Liverpool brukar ha ganska lätt för franskt motstånd på hemmaplan, där man har vunnit 9 av 11 matcher." ;)
+
0-2 hemma för Lyon mot Sochaux i ligan senast.

Nej, Liverpool måste i princip vinna för att gå vidare till slutspel, vilket man bara gör!

Liverpool (-1) till 4.00 istället?

Anonym sa...

Jag tror att Liverpool får det väldigt svårt ikväll, då de inte visade någon bra form senast mot Sunderland. Jag har idag tippat en liten smårolig femling till oddset 16.25. Den ser ut som följande:
AZ-Arsenal 2
Debre-Fiorentina hcp 1.0 2
Barca-Rubin barca vinner utan att släppa in mål
Liverpool-Lyon bägge lagen gör mål
Stuttgart-Sevilla bägge lagen gör mål