14 oktober 2009

Powerplay

Tjeckerna tappade väl intresset i sin match då Slovenien gjorde mål och de klarade bara 0-0. Men då Ungern vann så gör det mindre. Ville ju helgardera där.
England vann för enkelt medan jag gjorde fel (i efterhand iaf) som inte spelade X2 på Montenegro.

Nära på Powerplay senast. Nytt försök nu till imorgon. Är borta till sen kväll och måste tippa det nu. Allt spel lär väl läggas imorgon så procentsatserna lär ändras.


1. Frölunda - Förjestad 39-24-34
Precis som Åke skrev i en kommentar på bloggen så verkar bookies och spelare stirra sig blinda på förra veckans match där FBK förlorade stort mot HV. Frölunda imponerar inte och man är Elitseriens sämsta hemmalag. Var inne på säker 2:a men garderar då jag inte till 100% litar på FBK. Helgardering.

2. Karlsson - Umicevic 31-43-26
3-2 i mål hittills och det är svårtippat vem som gör flest. Jag tror, liksom spelarna att risk föreligger för målsnålt och då kan X vara ett singelalternativ. jag väljer Karlsson som enda gardering trots att jag tror på FBK. Detta då Karlsson är mer av en målskytt och spelar mer PP.
1X

3. Djurgården - Rögle 69-17-14
DIF för stora favoriter här. Två ojämna lag och slumpen avgör. Helgardera.

4. HV71 - Södertälje 86-8-6
HV utan poängförlust hemma medan SSk bara har 1 poäng på bortais. inget förändras efter denna match. Klasskillnad och även om HV är för stora favoriter så är det dumt att ödsla gardering här. Säker 1:a

5. Linköping - Brynäs 48-25-27
LHC för stora favoriter. Man är sämre i år än de senaste åren. Brynäs är svårslagna då de har kryssat 3 gånger på bortais. Jag chansar lite här. Skulle vilja helgardera men går på formen hos Brynäs och spelar X2.

6. Luleå - Modo 55-23-22
Återigen tips från Åke om att Modo har drabbats av svininfluensa i truppen. En del spelare börjar komma tillbaka men om det verkligen var influensan är de långt från kapabla att spela en tuff match. Jag singlar Luleå.

7. Abbot - Zuccarello Aasen 41-36-23
ZA var en av de som var drabbade av influensa i Modo. Han lär ha varit tillbaka i träning idag, onsdag. Men frågan är om han kan spela. Problemet är om han INTE spelar. Då lottas nämligen denna H2H och enl. reglerna ska SvS då utgå från experttips (precis som på stryktipset) men hur dessa experttips ligger går inte att se någonstans och kundtjänsten nu på natten kunde inte svara på det heller. Jag spelar ändå 1X och hoppas att ZA spelar en liten stund utan att göra mål. I annat fall får jag lita på lotten.

8. Skellefteå - Timrå 45-26-29
Timrå utan poäng borta medan SAIK varit bra hemma. Men jag har känsla för att Timrå kan vara på gång. Snabba upphämtningen hemma mot Modo förra veckan (2-4 till 4-4 på kort tid) följdes av en fin seger mot LHC. Skellefteå tycker jag har mer poäng än de förtjänar och jag skulle vilja helgardera här. Timrå har vunnit 3 raka här varav 2 på övertid. Jag chansar med X2 men känner mig inte helt säker.

Systemet:
1X2
1X
1X2
1
X2
1
1X
X2

4 kommentarer:

Ake sa...

Åke, du har ingen egen blogg som man kan få tips från? Inte för att det är nåt fel på denna....

Åke sa...

Nej har ingen egen blogg har ej tid att sköta den seriöst. I stället stöttar jag Mårtens tipsblog då jag behöver linor från honom då jag ej har tid att sätta mig in i fotbollen.

Åke sa...

Kan ge ett NHL tips inför kvällen.

Calgary vs Canucks 1 2,05
Canucks har många skador med två av sina top 6 forwards ute ur leken och Calgary har verkligen varit på hugget och spelar bra hockey. Visserligen lyckades man med bravaden att torska en 5-0 ledning mot Chicago.

Tycker det är ett bra odds samt att Calgary spelar hemma så tror på vinst här.

Andra matcher jag spelar ikväll är
Devils vs Trashers 1
Sabres vs Islanders 1

Åke sa...

På tal om något helt annat kolla in detta youtube clip!

http://www.youtube.com/watch?v=xV7Ha3VDbzE&feature=popular