20 september 2008

Ishockey och mer rugby

Det blir många inlägg i bloggen idag:) Detta är nummer 3 och minst 1 till kommer med fotbollstips men nu håller jag mig till ishockey och rugby.

Centrebet (och kanske fler bookies) har en kul spelvariant på ishockeyn; när kommer första målet - före eller efter 10 minuter. Set gör att jag har två spel idag.

Oskarshamn - Leksand - innan 9.59
Oskarshamn förlorade med 0-8 borta mot Malmö i premiären medan Leksand krossade Troja med 10-2. Allt talar för enkel Leksandsseger igen och gör man många mål så brukar man ofta inleda med snabba mål. Mot Troja gjorde Leksand 1-0 efter 3.02 och hann även med 2-0 inom första 10 minutrarna. Totalt sköt man 40 skott och trots bortaplan nu så ska man vara överlägsna igen. Oskarshamn höll i 8 minuter mot Malmö så även där kom mål i första 10 minutrarna. Jag tror Leksand sätter högsta fart igen och 1,75 på mål inom första 10 känns bra.

Rögle - Färjestad - innan 9.59
Rögle tog en snabb ledning borta mot Skellefteå i första omgången och ledde med 3-0 tidigt i sista perioden men tappade och förlorade i sudden. Man är säkerligen revanschsugna och man känner nog att man att man kan hänga med i Elitserien och vill visa experterna som dömt ut dem.
färjestad inledde även de med suddenförlust mot Brynäs. Brynäs tog ledningen innan 10 minuter, så ni ser att det händer ofta (bara 1 av första omgångens matcher i Elitserien var mållös efter 10 minuter). FBK är även de revanschsugna och känner nog att de borde slagit Brynäs som bara hade 11 skott på mål under ordinarie tid.
Rögle kommer nog förivra sig inför hemmapubliken och FBK kommer göra tidigt mål tror jag, så jag spelar på mål inom första 10 minutrarna till 1,90.

Catalans - Wigan 1 (-6)
Catalans krossade Warrington senast och får nu möta Wigan om en plats i semin mot Leeds. Slutspelsystemet är lite ovanligt i rugbynleeds hade en semi igår också om en direktplats i finalen men förlorade stort mot St Helens.
catalans är bra hemma och trots viktig spelare borta ska man slå Wigan som bara har 4 bortavinster under säsongen (den senaste i maj). årets möten mellan dessa har varit jämna men Wigan har inte vunnit någon av dem. Senast blev det 16-16 i Frankrike och innan dess vann Catalans med 7 hemma och 2 borta. Idag kan det bli stora siffror. Catalans visade senast att de inte stannar upp då de har en ledning. Vädret är också emot Wigan då det är mycket värmare och klibbigare väder i Frankrike än i Norra England, vilket kommer göra att bollhanteringen påverkas. Jag tror Catalans, trots orutin, vinner med 10-12 poäng minst och spelar därmed -6, som förvånansvärt nog inte är favoritspelet hos Ladbrokes (William Hill och andra har jämna odds på 8 poängs handikapp så detta spel är alltså mycket bättre)