30 september 2008

Tisdagens fotbollsspel (uppdaterad 14.30)

Tyvärr 43 poäng i nattens match och avgörande i extra time. Pittsburgh vann 23-20.


Idag är det Champions League och engelsk fotboll som gäller och jag har flera spel. Eventuellt kommer bloggen uppdateras flera gånger under dagen då jag springer mellan datorn och tvättstugan :)


Arsenal - Porto X2
Kan Hull så kan Porto. Så enkelt är det. Arsenal såg skakiga och ofokuserade ut och frågan är hur den matchen påverkar idag. Man har förvisso 4 segrar i PL men då har man mött Newcastle, Bolton, WB och Blackburn som alla gått dåligt alt. är lag som inte tippas på övre halvan av ligan så PL-formen måste vi bortse från idag. I första rundan klarade man bara 1-1 borta mot Kiev och jag tycker Arsenal känns lite för veka för CL denna säsong.
porto van sin grupp ifjol före bl.a. Liverpool och brukar spela bra i gruppspelet i CL. I första omgången denna säsong slog man Fenerbache med 3-1. Ligan har man inlett trevande då det gäller bortaspelet men i CL spelar man för vinst idag.
Inga större problem i lagen och Arsenal har blivit löjligt stora favoriter. Normalt sett ska de väl vinna men till odds under 1,50 är de enormt ospelbara. Jag väljer istället X2 (alt porto +1) till 2,50 istället.

Villareal - Celtic 1
Vet ni när Celtic senast vann på bortaplan i Champions League? 2003 vann de kvalmatcher men i själva huvudturneringen var det mycket länge sedan. Sedan säsongen 01-02, då de regelbundet varit med utom 02-03) så har man spelat 17 bortamatcher med raden 0-1-16 med 9-36 i målskillnad. Inte lär de lyckas bättre i år. Man brände egentligen chansen till avancemang genom 0-0 hemma mot Ålborg i första omgången. Även om man vunnit i SPL så har man inte övertygat denna säsong.
Villareal spelade 0-0 i Manchester i första omgången och går riktigt bra i spanska ligan. Man har vunnit alla hemmamatcher utan att släppa in mål. Efter poängen i första omgången så har man toppchans till avancemang och tar ett stort steg genom enkel seger idag. Celtic måste gå för vinst och det kommer passa Villareal. En del mindre skador i lagen påverkar inte utgången och 1:an till 1,45 är DAGENS BANK


Bayern München - Lyon 1
Här har helt plötsligt alla blivit Lyontokiga och oddsen på bortaseger sjunker. tack för det, då stiger ju oddsen på Bayern som jag tror vinner. Man vann första kluriga bortamatchen mot SteauaBukarest och trots svag inhemsk form så har man enorm cuprutin och ska slå Lyon idag. Inga större skador hos tyskarna. Ribery är tillbaka men lär inte spela från start.
Lyon inledde med 2-2 mot Fiorentina efter 0-2 underläge. Juninho saknas igen och Källström är petad. Formen är bra i svaga franska ligan men de har mycket kvar att bevisa innan de kan kallas ett bra CL-lag.
Oddsen på Bayern stiger och det gör att vi börjar få 2,00 på dem. Det (eller strax under) är mycket bra och spelas utan tvekan.



resten av tipsen blir analysfria.

Preston - Swansea 2 - 4,20
Väsby - Sirius 2 - 3,20

1 kommentar:

USiT sa...

Rätt starkt av Bayern München att slå Dynamo Bukarest i första matchen när man möte Steaua Bukarest första matchen :).

Lyon har Benzema tillbaka. Han blev skadad i senaste liga matchen men det var inte så allvarligt som man trodde från början.
Bayern hoppas mycket på att Ribery ska göra mycket och det är helt fel. En spelare, som du säger, som inte kommer få spela från start eller inte spela hela matchen om han nu ska göra det är inte mycket att hoppas på. Han har varit borta 4 månader vilket är rätt mycket.
Oddset på Bayern sjunker som en sten och jag tycker att Lyon är mer spelvärt än Bayern.