21 september 2008

Söndagens bästa spel

Inte blev det 3 mål eller mer i Australien och inte visade Unibet matchen. De hade den i sitt program igår men den fanns inte att se livestreamad idag. Bet365 visade den men deras streaming är alltid av sämre kvalitet.
Perth vann 1-0 och jag lyckas inte riktigt få grepp på A-league.


Idag har jag ett flertal tips, bl.a. i NFL där jag hittills haft full pott. De tipsen kommer dock senare under dagen.

Rangers - Motherwell 1 (-1)
Rangers leder SPL efter 5 omgångar på 13 poäng. Inga stora segrar målmässigt men man har slagit Celtic med 4-2 redan denna säsong. Mot Motherwell har man 22 raka utan förlust, de senaste säsongerna har det varit jämnt målmässigt men idag blir det en större seger. Motherwell spelade borta mot Nancy i veckan i UEFA-cupen och med den enorma orutin spelarna har då det gäller att spela i Europa så tar det mer än det gör för storlagen. Att dessutom ha gjort en så bra match kan få spelarna mer fokuserade vid returen än vi seriespelet. Man förlorade bara med 0-1 och målvakten (som gjorde en stormatch) räddade en straff. Motherwell ligger sist i SPL och förra helgen låg man under med 0-4 mot Celtic i halvtid. Celtic slog sedan av på takten och slutresultatet blev 2-4.
Rangers har en del skador men truppen är så pass bra att ersättarna är bättre än de flesta i Motherwells lag. Rangers vinner utan tvekan men de oddsen är för låga. Att de vinner med mer än 1 mål ger 1,80 och mer på sina håll. Det känns som ett klart bättre spel.


Chelsea - Man U 1
Ännu en toppmatch för Man U och ännu en förlust!? Man U tänder inte på alla cylindrar just nu och visst kanske det har med Ronaldos skada att göra. Det är en för simpel förklaring men kanske sitter det i huvudet hos de andra att utan Ronaldo så funkar inte spelet, vad vet jag. De är iaf inte bra just nu, vilket märktes i veckans 0-0 match i CL. Idag spelar troligen Ronaldo på topp med Berbatov men med tanke på hans långa frånvaro så lär inte Ronaldo vara nära sin toppform.
Chelsea går som tåget och verkar inte kunna göra fel just nu. John Terry utvisades senast men slipper avstängning och spelar. I veckan spelade man ut Bordeaux i CL och idag har man bra chans att ge Man U den sämsta inledningen i ligan någonsin (vilket det blir med förlust).
Chelsea är det lagt som haft lättast för Man U i Premier League och jag tycker det är överodds på dem set till lagens form. De borde inte ge över 2,00 men runt 2,20 hos de allra flesta och det är självklart ett bra spel.


Hull - Everton 1
Jag förstår inte hur Everton kan vara favoriter i denna match. Man har förlorat båda hemma och vunnit båda borta. Båda bortavinsterna kom med minsta möjliga marginal mot nykomlingar. Nu möter man den tredje nykomlingen på bortaplan och trenden kommer att brytas. I torsdags spelade men 2-2 hemma mot Standard Liege på hemmaplan men borde förlorat då Standard inte fick en given straff. Spelet funkar inte och mot den nykomling som börjat bäst så får de tufft.
Hull har inlett PL mycket bra och låg 4:a innan lördagens matcher. Storförlust hemma mot Wigan nästsenast men i övrigt har man gjort det mesta rätt och spelar de så här lär de inte vara i närheten av den nedflyttning alla dömde dem till. Idag får man tillbaka ett par spelare, bl.a. Boateng, och jag anser att man skulle vara favoriter mot Everton. Här ligger oddsen väldigt spritt och det finns de som ger 3,40 eller mer och hos någon av de bookiesarna ska ni spela.


Tottenham - Wigan 2
Ett feeling- och värdespel. Tottenham är inte bra. Enda ligapoängen är förvånansvärt tagna mot Chelsea. I UEFA-cupen slog man ett svagt polskt lag med 2-1 i veckan och riskerar definitivt att åka ur därifrån direkt. Spelar de inte bättre kommer även nedflyttning att bli ett reellt hot.
Wigans enda trepoängare är borta mot Hull (5-0) och kanske är de egentligen sämre än Spurs i grunden. men med det svaga spel som Tottenham presterar just nu så är Wigan ett bra spel till odds över 5,00. Även X2 kan vara värt ett spel till fina odds.

Inga kommentarer: