10 september 2008

Kvalfylld onsdag

Visst vann Väsby igår. Två sena mål på mindre än en minut. Men en vinst är en vinst oavsett när målen kommer ;)


Idag har jag 3 VM-kvalspel som jag hoppas går bättre än senast.


Uzbekistan - Australien 2
Uzbekistan är nog sämsta laget av de 10 som är kvar i asienkvalet. Man är förvisso det bästa landet från fd Ryssland som deltar i Asienkvalet men är inte i närheten av de fd ryska republiker som spelar i Europakvalet. Man inledde denna sista kvalgrupp med storförlust borta mot Qatar, som innan rankades som gruppens sämsta lag. Det är dock hemma i tasjkent som Uzbekistan spelar bäst och under förra kvalgruppen slog man Saudi med 3-0 där. Men övriga lag de mött under kvalet har varit av klart lägre standard.
Australien tog sig till detta kvalsteg trots svagt bortaspel: man slog dock qatar (som kom 2:a i den gruppen) i båda mötena. Australien satsar stenhårt på detta kval och denna säsong är den första som nationella ligan gör uppehåll under kvaldagarna. Inte för att så många från A-league är med men det visar att satsningen är seriös. Topp 2 i gruppen tar sig till VM och Australien bytte från Oceanien (som har ½ VM-plats) Asien (som har 4½ platser) för att enklare ta sig till VM. Man är stora favoriter att lyckas med det.
Båda lagen har sina bästa spelare med och båda lagen går för seger. Uzbekerna var nära VM senast och måste nog vinna här för att inte hamna för långt ifrån toppen med tanke på deras svaga bortafacit och Australien vill vinna för att ta ett grepp om gruppen direkt. 2,20 på 2:an är lätt att hitta och spelas.


NordKorea - SydKorea Under 2 mål
Dessa lag möttes i förra kvalgruppen och båda mötena slutade 0-0. Tidigare möten mellan dessa var på 80-90 talet och då vann alltid sydkorea. Skillnaden nu är att länderna är vänner med varandra, åtminstone inom fotbollen. Båda länderna har uttryckt en önskan att de två Koreanska staterna ska gå till VM. Nordkorea inledde kvalet med en bra seger borta mot För. Arabemiraten medan detta är Sydkoreas första match i slutkvalet.
Jag tror stenhårt på 0-0. Men väljer att spela ett speciellt spel hos Expekt som erbjuder 2,50 på under 2 mål. Det känns riktigt bra. Även X till dryga 3 och 0-0 till 7,00 kan spelas. Båda lagen har offensiva brister och båda är nöjda med 0-0 igen.


Ryssland - Wales 1 (-1)
Wales hade enorm flyt som vann mot Azerbaijan senast. Nu åker man till gruppfavoriten Ryssland och kommer få enormt svårt. Man har dessutom flera skadade. Viktiga Koumas saknas, likaså anfallarna Bellamy och Eastwood. Nu verkar det även som om Ricketts missar spel och man är klart försvagade.
Ryssarna har som vi vet et tbra lag och är hemmastarka. Detta blir en vinst med flera mål om de vill och jag spelar handikapp -1 till 1,80. tror det kan bli större seger än så.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja! Jag har blivit kontaktad av ägaren till Fotbollsnytt.se, som har gjort en specialtävling på 3bwin för alla oss spelbloggare... Om du går med bjuder han på insatsen, och det ligger 250 000 kronor i potten just nu (kan öka)!

Han bad mig föra det vidare till alla bra bloggar, och du är kvalificerad ;)

Mejla honom på krille@fotbollsnytt.se om du är intresserad...