13 september 2008

Lördagens bästa spel

I onsdags vann bara Australien av mina tips. Koreanerna hade nog spelat 0-0 om inte Nord fått en straff, nu blev det X iaf (1-1). Ryssarna spelade ett farligt spel genom att backa hem efter 1-0 mot Wales i syfte att döda matchen. Som så ofta straffas det beteendet och Wales var nära poäng.

Många jämna och ocissa matcher i England och skottland idag men jag har 5 spel att ge er ändå.


Blackburn - Arsenal 1X
Arsenal har inlett PL lite lojt. Svag 1-0 vinst hemma mot WB i premiären följdes av 0-1 borta mot Fulham. Senast slog man Newcastle 3-0 på hemmaplan. I veckan har man CL-match borta mot Kiev och kanske är den matchen i tankarna eftersom man bl.a. vilar Carlos vela efter landskampande.
Blackburn var riktigt svaga borta mot West Ham senast men innan dess har man spelat OK. Hemma tror jag man har chans att slå ett Arsenal som inte är på topp. Oddsen är årminstone alldeles för höga men då X-risken är stor så går jag på 1X till 1,90.

Manchester C - Chelsea 2
Mycket snack om Citys köp av Robinho. Men bara för att han kommit så innebär det inte (som vissa "experter" tror) att de blir ett topplag. Man har 2 segrar men hemma mot WH och borta mot Sunderland vinner de flesta lagen. Mycket pengar har lagts ut och bookies har blivit skrämda till att värdera dem till större chans mot Chelsea än de egentligen har. Robinho tränade med City för första gången i går och att han ska passa in i spelet direkt är omöjligt. Fler nya spelare kan komma att få spela. Micah Richards är dessutom troligen tillbaka.
Chelsea har inlett mycket bra och är Englands bästa lag just nu. Drogba återkommer från start idag och de spelare som saknas är lättersatta.
Robinhorädslan gör att vi får 1,90 på Chelsea och det är ett av dagens bästa spel.


West Brom - West Ham 2
Jag har inte varit WH-fan denna säsong. Men idag spelar jag dem av en stor orsak. Deras nya manager är Zola. Zola är en av de allra bästa italienska spelarna genom tiderna och helt klart en av de 3 bästa utlänningarna som spelat i PL. Att man fått ny manager som dessutom är så respektingivande komemr påverka WH positivt. Idag är alla nyförvärv med i truppen och de allra flesta med skador är hela igen.
WB har inlett svagt och enda ligamålet är en straff. Man saknar bra spelare och bra spel och kommer kämpa i botten om man inte skärper till sig.
Jag tror normalt inte att lag blir automatiskt bättre vid tränar/managerbyte men i WH:s fall blir det en enorm positiv injektion med Zola och jag tror man bygger vidare på 4-1 vinsten senast mot Blackburn och vinner igen till fina odds. Fel favorit i denna match och 3,10 och mer är bra på 2:an.


Crystal P - Swansea 2
CP har varit urusla i år. Senast gjorde man sina första ligamål men förlorade ändå. innan dess åkte man på stortorsk mot Leeds i ligacupen.
Nykomlingen Swansea har överraskat positivt. man förlorade inledningsmatchen mot Charlton men är sedan dess obesegrade och har slagit ut Hull ur ligacupen. Inget av lagen har större skadebekymmer och jag spelar 2:an utan att tveka med tanke på CP:S enormt svaga spel. 3,20 känns riktigt bra.

Dundee - Dunfermline 1
Två lag som inlett med lite blandade resultat. Dundee är dock bättre i grunden och fortfarande stora favoriter att vinna ligan. man får tillbaka alla spelare som varit skadade och hemma är man alltid bra (i år har man 2 st 1-0 segrar hemma).
Dunfermline får troligen de tillbaka de flesta som varit borta men spelet har varit lite tveksamt inledningsvis och jag tror man får svårt här.
Dundee står i 2-3 tiondelar för höga odds och 2,00 och mer är mycket spelbart.

Inga kommentarer: