01 september 2008

September inleds med 4 spel

Nu hoppas jag vara tillbaka till normal ordning efter en helg utan så mycket spel. Villa vann inte igår men sett till match så var det ett bättre spel än spel på Liverpool hade varit.

Idag har jag 4 spel. 2 spel i svensk fotboll faktiskt (inte så vanligt) och 2 tennisspel från US Open.


Helsingborg - Hammarby 1
Helsingborgs form är svag med 3 raka förluster, bl.a. hemma mot Ljungskile och borta mot Gefle. Idag tror jag dock det vänder och det baserar jag mest på Bajens problem.
Bajens form är sådär. 1 vinst på senaste 5 men samtidigt bara en förlust på 12 matcher. Men idag saknar man två av de mest tongivande spelarna under säsongen; Petter Andersson har lämnat laget och Louy Chanko är avstängd. Samtidig får Helsingborg tillbaka Lantz och Skulason.
HIF vinner (om det inte blir oavgjort) och denna gång blir det Helsingborgs IF som drar längsta strået. De finns till utmärkta 2,00 och måste spelas.


Elfsborg - ljungskile 1 (-1)
Elfsborg ligger nu 8 poäng efter Kalmar men har två matcher mindre spelade. Man är ute ur UEFA-cupen och måste lägga 100% fokus på allsvenskan den närmsta tiden.
Ljungskile har 2 raka vinster men är ett klart sämre lag än Elfsborg. De får svårt mot ett taggat Elfsborg idag och jag tror Elfsborg vinner stort och spelar -1 handikapp till 2,00 eller mer.


Warinka - Murray 1
Murray är för stor favorit. Han är rättmätig favorit men oddsen speglar inte chanserna IMO.
Dessa vänner har mötts 4 gånger i år och Murray har vunnit 3 av dem (alla tre på snabba underlag) medan Wawrinka vann på grus. Alla 3 matcherna på snabba underlag har gått till 3 set. Murray imponerade inte mot Melzer och var nära att åka ur då han efter 0-2 i set vann tiebreak i 3:e för att sedan vända. Wawrinka låg också under 0-2 i förra omgången (mot Cipolla) men vände enkelt.
Wawrinka har sett lite bättre ut än Murray och står i för höga odds. Allt över 3,00 är mycket spelbart.


Roddick - Gonzalez 1
Dessa herrar har mötts 10 gånger i karriären och Roddick har vunnit 7 av dem. Flera av mötena har han vunnit mycket enkelt medan Gonzalez haft en hel del tur vid sina vinster (2 av dem i tiebreak i avgörande set). Gonzalez gick till OS-final men hade en enorm tur med lottningen då 9:e ranakde Blake var den enda från top 20 i världsrankingen han fick möta innan finalen. Han ska inte överskattas på sitt spel där och även om han spelat bra i US Open så har inte moståndet varit i närhetan av Roddick-klass.
Roddick spelade mycket bra mot Seppi igår och han fortsätter sitt fina spelande med att spela ut Gonzalez till 1,60

(spelas tisdag, så jag var tidigt ute med tipset :) )

Inga kommentarer: