11 december 2009

Topptips

Veckan gick lite sådär. Olympiakos vann men mest sur blev jag över att Liverpool svek än en gång. Bedrövligt!

Jag inleder med Topptips. Senare ikväll eller efter 12 imorgon kommer övriga speltips till lördagen. Risk för extremt låg utdelning då det finns ett par mycket troliga favoriter. Men jag hoppas någon missar.

1. Chelsea - Everton 84-12-4
Visst ska Chelsea vinna men man är överstreckade IMO. Everton kan vara stärkta av comebacken mot Spurs senast, samtidigt som Chelsea spelat lite sämre på slutet. Förvisso är det bara 1 ligamatch bland de 3 senaste de spelat medan de övriga inte var så intressanta för dem men mot Man C var man inte lika bra som tidigare under säsongen. Everton har dessutom klarat oavgjort här 3 av de 4 senaste säsongerna. Everton har fortsatta skadeproblem på flera viktiga spelare och visst ska Chelsea normalt sett vinna med flera mål men jag tar med krysset. 1X

2. Birmingham - West Ham 49-31-20
Vad har hänt med Brum? 3 raka segrar och 6 raka utan förlust (inkl. oavgjort mot Man C och Liverpool). Kan de verkligen vinna 4 raka? Javisst, framförallt då man möter WH som inte är bra. Borta har hammers bara en seger och den andra kommer inte i helgen. WH har fortsatta skadebekymmer med Cole mfl. och förlorar här. Säker 1:a

3. Bolton - Man C 20-32-48
Bolton har sämst form i PL och kommer åka ur. Man är inte tillräckligt bra för PL. Man C går riktigt bra. Efter att ha kryssat väldigt ofta har man nu slagit Arsenal och Chelsea i de två senaste. På hemmaplan förvisso men ett svagt Bolton ska man också slå. Säker 2:a

4. Burnley - Fulham 37-32-31
Svårtippat. Burnley är bra hemma men Fulham är det bättre laget. Jag helgarderar med kryss som första tecken.

5. Hull - Blackburn 38-33-29
Här är jag enormt mycket inne på Blackburn. Bortaspelet har inte varit det bästa, minst sagt, men man vann mot Bolton i nästsenaste bortamatchen och efter vinst i LC mot Chelsea och 0-0 mot Liverpool senast så är självförtroendet troligen högt i laget. Nu möter man ett Hull som inte är bra och som dessutom tappat en av sina allra viktigaste spelare i Bullard, som är borta upp till 8 veckor. Jag tror inte Hull vinner och nöjer mig med X2.

6. Sunderland - Portsmouth 60-25-15
Sunderland är lite större favoriter än jag hade hoppats så det tänkta singelstrecket blir 1X då formen inte är den allra bästa i Sunderland. Det är den inte i Pompey heller och de kan som mest klara 0-0. Som sagt. Mycket trolig hemmaseger som är lite för överstreckat. 1X.

7. Tottenham - Wolves 82-13-5
Ännu en stor hemmafavorit som kan göra veckans utdelning riktigt låg. Jag hoppas dock på att Spurs misslyckas då man i de senaste matcherna (efter storsegern mot Wigan) inte har övertygat och man har en del skadebekymmer. Wolves är inte bra men kanske kan lyckas ett oavgjort resultat med tur. Värdet är iaf inte på Spurs så jag tippar 1X.

8. Swansea - Nottingham 35-34-31
Här är jag glad att det inte behövs så många helgarderingar högre upp på kupongen. Omöjligt tippa denna match så utan större möda spelar jag 1X2.


Systemet
1X
1
X2
1X2
X2
1
1X
1X2

Inga kommentarer: