19 mars 2010

Lördag morgon Down under

Ett par spel finns i Australien på lördagmorgonen. Bl.a. finalen i A-league

Melbourne - Sydney 1
Final i A-league och jag ser Melbourne som självklara vinnare. Dessa möttes i slutspelets första match för att avgöra vilket lag som skulle gå direkt till final. Båda lagen vann 2-1 i sin hemmamatch och Melbourne avgjorde i andra matchens förlängning i Sydney då de fick 2-2. Den matchen har kallats den bästa i A-leagues historia och många ser fram emot en minst lika bra match i finalen. Melbourne har vilat sedan dess medan Sydney fick spela en till semi mot Wellington, som man vann hemma med 4-2. Vilan har inneburit att mycket viktiga Archie Thompson är skadefri tillbaka, liksom duktige Robbie Kruse.
Sydney saknar 2 av sina viktigare spelare i John Aloisi som skadade sig senast och rutinerade Steve Corica (fd Wolves bl.a.) vars karriär är över.
Melbourne är det bättre laget för tillfället och de kommer att vinna. Många av spelarna i laget var med ifjol då man vann finalen och rutinen gör mycket. Spelas till 2,20


Och så 2 spel i NRL

Nth Queensland - Penrith 2 (+3,5)
Här är det fel favorit IMO. Penrith var mkt bra i premiären mot Canberra och spelade ut dem totalt i första halvlek. NQ hade en sämre första halvlek mot Brisbane i Queensladderbyt och man låg unde rmed 0-20 men man fixade till siffrorna i andra halvlek. Men då Brisbane är ett lag som inte tippas vara topplag i år, bl.a. pga en klar föryngring av truppen, så är det ett svagt resultat för NQ.
Penrith känns hetare och har vunnit 3 raka här. NQ har dessutom tyngre avbräck och jag ser Penrith som knappa favoriter och spelar mer än gärna handikappspelet.

New Zealand - Cronulla 2 (+6)
Lagen som tippas som bottenlagen denna säsong. Båda förlorade premiären men då de mötte topplag så betyder det inte mycket. Cronulla gjorde det dock riktigt bra mot regerande mästarna melbourne och jag tror de kan bita ihop och kämpa stenhårt här med. Jag kan inte lova vinst men NZ tror jag inte vinner med mer än 6 om de vinner.

1 kommentar:

Anonym sa...

det var inget bra tips :(