03 mars 2010

Asiatiksa landskamper

I Europa vänskapsspelas det och jag lämnar det direkt Inget topptips idag då det är mer lotto än då det lottas.

I Asien pågår kvalet till nästa års Asian Cup och även fast det är sista omgången och alla grupper utom en är avgjorda så finns det en del intressanta spel.

Australien - Indonesien 2(+2)
Australien har en trupp bestående enbart av spelare från A-league. De allra största namnen som spelar i Europa får vila från denna match alltså. Australien ligger 2:a i gruppen på samma poäng som Kuwait och 1 poäng före Oman (som möter Kuwait) och behöver således 1 poäng för att definitivt säkra avancemang. Man är klart starkare än Indonesien och man ska vinna. Men båda lagen är nöjda med kryss (Indonesiens coach tror inte på seger själv) och då Australien haft svårt att imponera i detta kval (främst för att man sällan haft med Europaproffsen) så tror jag på en jämn match. 0-0 blev det i Indonesien. Australien har 2-2-1 i gruppen med hemmaförlust mot Kuwait och enbart uddamålsvinster. Indonesien har 0-3-2 och förlusterna har varit knappa; 1-2 borta mot Kuwait efter att hemmalaget fick en straff i 87:e minuten och 1-2 hemma mot Oman. Jag tror att Australien inte gör mer än de behöver och krysset ligger nära till hands. Vinner de så tror jag inte det blir mer än med 1 mål så 2,45 på Indonesien (+2) lockar rejält.

Oman - Kuwait 2
Kuwait behöver också X men Oman måste vinna (så länge som Australien tar poäng). jag tycker Kuwait spelat en klart bättre fotboll och imponerades lite av dem i båda mötena med Australien. Oman ä inte dåliga men övertygar inte mig riktigt. Kuwait spelade ut Bahrain i vänskapsmatch förra veckan (4-1) och enl. rapporter såg de enormt starka ut. Jag chansar att Omans jakt på 3 poäng leder till förlust och spelar Kuwait till 4,00. Även X2 spel och liknande kan vara av intresse här. Skulle dock Australien förlora så räcker X för båda lagen och då denna startar flera timmar senare så finns det kanske anledning att vänta med spel.

Iran - Thailand 1
Thailand måste vinna för att säkra plats i Asian Cup. Oavgjort räcker om andra matchen i gruppen slutar X men det kan man inte spela på. Iran har dock kallat hem bästa laget och en del spelare som inte spelat sedan sista VM-kvalmatchen (då några spelare protesterade mot valutgången i Iran genom att ha armbindlar) har återkallats. Iran missade VM med minsta marginal. Man var 8 minuter ifrån vinst i sista matchen borta mot Sydkorea och man kommer inte lägga sig här trots att man är klara. Thailand är klart sämre och Bryan Robsons mannar kommer få en tuff match. 1,45 kanske känns lågt på ett lag som inte har något att spela för poängmässigt men jag tror det är en bra banker.

Japan - Bahrain 1 (-1)
Bahrain usla i vänskapsmatch förra veckan och då inget lag har något att spel för så finns chansen att Japan vinner stort. De har bästa möjliga lag medan Bahrain har ett par avbräck. handikappoddsen lockar.

Inga kommentarer: