06 mars 2010

Lördagens bästa spel

Vilken rutten otur igår...eller kanske inte otur, snarare var Wigan usla i andra halvlek och borde skämmas. De tappade 20-0 till 20-22. Värdelöst :(
Leeds krossade dock och vann med 62-4 (efter 48-0 i andra halvlek)

Idag ser det ut som om det blir låg utdelning på topptipset med två stora, stora favoriter som inte förlorar. Men jag spelar ändå. Kanske kan ni spela mindre system för mer kronor per rad!?

1. Fulham - Tottenham 30-33-37
FA-cupens kvartsfinal med fel favorit IMO. Danny Murphy saknas troligen i Fulham men Spurs saknar fler viktiga spelare; King, Jena, Defoe, Lennon, Bentley mfl. lär alla saknas och man får svårt mot ett Fulham med 5 raka hemmasegrar. Spurs har varit lite upp och ner på sistone men har fortfarande chans att nå CL. Frågan är om inte det är ett viktigare mål för tränaren?! Jag tror inte svårslagna Fulham förlorar idag och här kan man singla. Jag spelar dock 1X då bättre singelstreck finns.

2. Arsenal -Burnley 91-7-2
Dunderfavoriter men jag ser ingen anledning att gardera Arsenal. Song och Ramsey saknas men Asjavin och Diaby återkommer. Burnley har frågetecken kring bäste målskytten Fletcher som missade landskamp för Skottland i veckan pga en handskada. Här är inte frågan om Arsenal vinner eller inte, frågan är med hur mycket. Arsenal avgör tidigt och kan sedan vila sig lite till tisdagens CL-match Säker 1:a

3. West Ham - Bolton 59-27-14
Även här tycker jag man kan singla egentligen. WH har spelat upp sig, framförallt på hemmaplan medan Bolton bara är för dåliga. Det skiljer bara en poäng mellan dessa men medan WH lär klättre lite under sista månaderna så tror jag Bolton åker ur. Noble saknas i WH men kaptenen Parker är tillbaka. Bolton har fortsatt stora skadebekymmer som förvärrades av att Holden skadades i veckan. Tror mktHammers men spelar 1X pga bättre singelstreck.

4. Wolves -Man U 8-16-76
Rooney tveksam i Man U men jag tror inte att Ferguson ställer över den enda spelaren man har som levererar vecka efter vecka. Rooney är för viktig och Man U har blivit beroende av en spelare även denna säsong, liksom man var med Ronaldo tidigare. Man har Milan hemma i veckan men man leder från bortamötet och det är inte förrän onsdag så det finns ingen anledning att vila folk. nani och Ferdinand återkommer till Man U och jag tror som sagt inte att Rooney vilas. Det har man inte råd med. Wolves spelar med samma lag som senast men är chanslösa. Wolves har många skadade och har bara en seger i ligan på riktigt länge. Ingen ny kommer idag heller. Säker 2:a

5. Blackpool - Ipswich 47-32-21
Ipswich har två raka segrar borta mot Blackpool men man har svårt att vinnajust nu. Vänta er en målsnål match som jag tror hemmalaget vinner med 1-0. Liten kryssrisk finns pga att Ipswich är målsnåla de med så 1X spelas.

6. Cardiff - Boro 40-31-29
Cardiff har två raka förluster mot klart svagare motstånd. Man har stora skadebekymmer som bara blivit värre. Man brukar vara bra hemma men senaste hemmamatchen innebar förlust mot Barnsley. Boro var tidigare under säsongen bättre borta än hemma men nu är det tvärtom. Svår bedömd match som ska helgarderas.

7. Crystal P - Sheffield U 35-31-34
CP har blivit av med 10 poäng och tappat allt efter det. Man har 3 raka hemmaförluster och tvingats sälja viktiga spelare och tappat managern Warnock, vilket nog är det värsta för dem. SU jagar PL och måste vina här och gör troligen det. CP är ett lag som jag tror vi återfinner i League 1 nästa år. Här kan ni singla 2:an men jag spelar X2.

8. Nottingham - Swansea 52-31-17
Två lag som kämpar om andraplatsen i ligan. Nottingham har tappat sin bortaform men är riktigt bra hemma. Swansea är bra öht just nu. Helgardera.

Systemet 144 rader
1X
1
1X
1
1X
1X2
X2
1X2

--------------------------------------------------------------

Övriga spel:
CP - Sheffield U 2-2,62

Peterboro - Coventry 2-2,62
Posh har två raka hemmasegrar men är inte bra och har flera skadade. Coventry har 4 vinster på senaste 5 (bara Newcastle har slagit dem) och helt otippat jagar de en kvalplats. De ska vara favoriter idag men är det inte.

Hereford - Macclesfield 2-3,75
Macclesfield manager Keith Alexander dog hastigt i onsdags. Han var en mkt omtyckt manager och framgångsrik i de lägre ligorna. Men hans viktigaste insats är omätbar då han blev den första färgade heltidsmanagern i Englands fyra högsta ligor och det öppnade dörren för många fler.
Idag ska han hedras och jag tror Macclesfield biter ihop enormt i vad som skulel blivit Alexanders 100 match som manager i klubben. Hereford har spelat svat ett tag, trots segern senast, och jag tycker att 3,75 på 2:an lockar.

Stanraer - Montrose 1-1,70
Stanraer spelar sin första match på en månad tack vare vädret. Montose spelade i tisdags och tog nyligen sin första seger i ligan. Men man har skadebekymmer och är för dåliga mot ett Stanraer som tack vare vilan fått tillbaka en del skadade. Bra hemmaodds.

Inga kommentarer: