20 juni 2010

Topptipset

Intressant topptips denna gång. Kanske vinner favoriterna och det blir svag utdelning men jag tror vi kan få någon skräll igen.

1. Chile - Schweiz 42-33-25
De lag som imponerat i VM är sydamerikanska samt centralamerikanska Mexico. Chile var riktigt bra i första matchen och borde fått bättre utedelning. Schweiz slog Spanien men det var en taktisk triumf och inte en spelmässig. Ny match mot annat motstånd och jag tror man brände ut sig mot Spanien och man kommer inte ha svar på pigga, unga Chile. Säker 1:a

2. Spanien - Honduras 87-9-4
Spanien ska ju vinna men man var bleka senast och som många tippade lag i detta VM så krävs det mycket för avancemang. Honduras är svagare men 9% är för lite på krysset och jag tippar 1X

3. Frankrike - Sydafrika 46-30-24
Båda lagen måste gå för klar vinst och samtidigt hoppas på att rätt lag förlorar i andra gruppmatchen. för att Frankrike ska avancera krävs Mexicovinst och för Sydafrika krävs Uruguayvinst. Dessutom måste de ta in flera mål. Så jag tror dessa lag åker ur. Inget lag tjänar på kryss och jag tror inte heller det blir kryss. Fransmännen har problem i truppen med bråk mm och första strecket går till Sydafrika. 12

4. mexico - Uruguay 31-40-29
Båda lagen vidare med kryss men jag tror risken för att de spelar på det är liten. Iofs beror det på andra matchen och skulle ett av lagen där går mot storvinst så kommer det hotade laget i denna match gärna kryssa om man inte redan leder klart förstås :) Ingen vill möta Argentina, som troligen vinner Grupp B och då får möta tvåan i denna grupp. Mexico måste vinna för att gå om Uruguay och spelar troligen för seger. 12 räcker.

5. Grekland - Argentina 13-23-64
Grekerna måste gå för vinst. kryss hjälper bara om Sydkorea förlorar. Argentina missar avancemang vid tvåmålsförlust samtidigt som Sydkorea vinner med 2 men säkrar avancemang vid kryss. jag tror MAradona inte ger annan order än full fart framåt. grekerna är svaga och hade varit eliminerade om inte Nigeria fått en man utvisad senast. Säker 2:a

6. Nigeria - Sydkorea 37-30-33
fel favorit. Sett till spelet då har Sydkorea varit bättre och troligen klarar man sig med kryss. Nigeria avancerar id vinst och Grekförlust. Mycket att spela för alltså och helgardering vore bäst. jag har ingen sådan över och väljer X2.

7. Slovenien - England 17-29-54
England måste troligen vinna för att avancera. kryss räcker bara vid USAkryss och att England gör 2 mål mer än USA och det känns orimligt. Slovenien har spelat piggt och borde slagit USA senast efter bra start. Ett England med bedrövlig inställning åker nog ur här tror jag och 1X låg nära. Dock kan Slovenien klarasig vidarevid förlust om Algeriet slår USA eller den matchen slutar kryss, så jag helgarderar här.

8. Ghana - Tyskland 16-25-59
Ghanas två mål har varit på straff medan Tyskarna nog önskat att de kunde slå straffar och hade tagit poäng mot Serbien. Normalt ska tyskarna vinna detta men det kommer bli mkt nerver och den andra gruppmatchen lär påverka utgången här. helgardera.

Systemet 144 rader:
1
1X
12
12
2
X2
1X2
1X2


-------------------------------------------------------

Intressanta fakta om matcherna i 4 grupper i sista rundan:

Frankrike har inte hållit nollan i de 4 senaste mot Afrikanskt motstånd.
Man har 5 raka utan vinst i internationella turneringar.

Mexico har två raka 3-1 segrar mot Uruguay

Argentina har 7 raka vinster. Inte sedan 1998 har man haft sådan fin form.
men man har bara vunnit 1 av de 7 senaste VM-matcherna mot Europeiskt motstånd.

England har rekordet i antal 0-0 matcher i VM-sammanhang. 7 ggr har man spelat 0-0.
1990 inledde man med 1-1 och sedan 0-0 (som i år) och vann sedan 1-0 mot Egypten och avancerade. resultatrepris igen?
I två VM i rad har man dock kryssat sista gruppspelsmatchen. (innan dess hade man vunnit alla sina sista gruppspelsmatcher 6 st)

Slovenien har 7-1-1 på sina 9 senaste landskamper.

USA har två raka vinster mot afrikanskt motstånd och har hållt nollan i båda.
man har förlorat sista gruppspelsmatchen i sina 6 senaste VM-turneringar.

Algeriet har 4 raka VM-matcher utan gjort mål.

Tyskland har 11 raka vinster i VM mot lag som inte är Europeiska eller sydamerikanska.

Australien har förlorat alla 5 matcher man någonsin spelat i VM mot Europeiska lag och har bara gjort mål i en av de matcherna.
Serbien har aldrig slagit icke-europeiska lag i VM.
Serbiens alla VM-mål har gjortd i första halvlek.

Inga kommentarer: