10 juni 2010

VM Grupp E

Grupp E

Danmark är ett lag som kan både gå riktigt långt eller åka ut direkt. Jag tror man kan inledde bra med seger mot Holland, som saknar Robben, och isf kan de gå långt. Men samtidigt kan de lika gärna få stryk mot Kamerun i matchen efter och missa avancemang efter det. Det ska bli spännande att följa dem iaf.

Holland är stora gruppfavoriter men man får inte glömma att de tog sig till VM via en extremt enkel kvalgrupp och att dominera i träningsmatcher har även Sverige gjort inför större turneringar. Robbens skada kan ställa till det för dem och dessutom inte helt säker att deras defensiv håller. Svaga målvakter och mittbackar som bara är ordinära sett till många andra lag i VM gör att deras starka offensiv måste prestera om man vill gå långt. Vidare går man från gruppen iaf.

japan blir stryklag i gruppen. Man räcker helt enkelt inte till, vilket märktes ofta i kvalet och då de öht möter bra motstånd. Jag tror japanerna åker hem utan poäng om det inte är så att både de och Danmark är borta inför sista gruppmatchen för då kan bristande dansk motivation ge poäng åt Japanerna. Japan kan mkt väl vara VM:s sämsta lag.

Kamerun kan mycket väl avancera från en grupp där 3 lag kan hamna på 6 poäng om jag tippar rätt. Även detta är ett afrikanskt lag som med hjälp av Eto´o kan skrälla mot de flesta. Han behöver inte många chanser i en match för att göra mål. Kamerun inleder med lättaste matchen och kan man sedan slå Danmark så kan man gå långt.


Holland ska ju gå långt om de håller de bästa spelarna skadefria. Robben saknas inledningsvis, vilket är ett stort avbräck. Men jag har svårt se dem missa avancemanget. Danmark och Kameruns ska båda slå Japan och inbördes mötet avgör nog vilka som gör Holland sällskap.


Spelförslag:
Inga spel i denna gruppen är spelvärda.

Inga kommentarer: