09 juni 2010

VM Grupp B

Grupp B

Argentina blir alltid storfavoriter i sina VM-grupper men levererar inte alltid. Man hade stora bekymmer i kvalet och det såg ett tag ut som om man inte skulle kvalificera sig. Man har en svag coach i Maradona och man har Messi, som skrivits upp efter säsongen i Barca men som inte lyckats lika bra i landslaget. De borde avancera men jag är långt ifrån säker på att de vinner gruppen. Liksom många sydamerikanska landslag så är man svaga bakåt och det håller inte i ett VM. man har träningsspelat mot skräplag och det är ingen bra värdemätare.

Grekland tror jag blir stryklag som de "alltid" är i VM. Truppen är enormt svag ochhade man bara haft ett bra lag i sin kvalgrupp så hade man missat VM. Nu fick man drömlottning i kvalet men åker hem med 0 poäng igen. man har ingen stjärna och bakåt, framförallt på målvaktssidan, så är man bedrövliga. Ska grekerna avancera i VM så får de se till att VM spelas i grekland. man här dessutom visat sin svaga klass i matcher inför VM.

Nigeria med Lagerbäck tror jag är en bra kombination. Lugna, taktiska och defensiva lagerbäck kan tillföra den dimension som man saknat tidigare. En del eventuella skadebekymmer kan ställa till det men jag tror Nigerias chanser till avancemang är lika goda som Argentinas. I en öppen grupp så kan detta vara ett lag att spela på.

Sydkorea är inget dåligt lag. Sett till hur man spelat i träningsmatcher så verkar det vara defensiven men fokuserat på och där har det ju brustit förr, så det kanske är bra. Man spelade OK i kvalet men det fattas lite för att kunna gå långt i ett VM som inte spelas på hemmaplan.



En mer öppen grupp än de flesta verkar tro. jag tror inte ett dugg på Argentina i VM men de bör avancera och kanske vinner de gruppen men sedan räcker de inte långt i detta VM. Nigeria kommer växa under turneringen om de får framgångar inledningsvis och de kan skrälla sig vidare åtminstone till kvartsfinal. Sydkorea känns lite tunna och jag har svårt att se dem gå långt i VM.


Spelförslag:
Nigeria vidare från gruppen - 2,00
Grekland 0 poäng i gruppen - 10,00
Grekland under 3,5 poäng i gruppen - 1,80 (tror inte ens de tar 3 poäng)

Inga kommentarer: