08 februari 2010

EM-kvallottning

Igår lottades EM-kvalet och från 9 grupper kommer nu 14 lag att få biljett till Polen och Ukraina sommaren 2012.

Lite snabba kommentarer om grupperna;

Grupp A:
Behaglig grupp för Tyskarna vid första anblick. Värst emot tror jag Belgien (från seedningsgrupp 4) blir. Turkiet känns som ett lag på dekis och Österrike ska även de rankas före turkarna.

Grupp B:
Oj, vilken tuff grupp. Ryssland blir väl favoriter men Irland, som fuskades bort från VM, kan nog bli för tuffa. Slovakien är inte heller de borta från förstaplatsen.

Grupp C:
Italien kan få problem med både Serbien och Slovenien men bör vinna gruppen. Kul att se om Nord Irland kan skrälla även detta kval. Kan vi tänka oss att de försöker få hemmatchen mot Italien på en kall, tråkig onsdagskväll i november!?

Grupp D:
Frankrike givna favoriter men de ska inte överskattas. Rumänien är sämre nu än de varit menBosnien kan mycket väl skrälla sig till EM.

Grupp E:
Grattis Holland. Enkel grupp för holländarna som troligen blir första lag att klara sig till EM. Inget lag är i närheten av dem i denan grupp. För Sveriges del får man sikta in sig på andraplatsen men det blir svårt att bli bästa tvåa. Dessutom får vi enormt tufft mot både Finland och Ungern. Vi måste inse att Sverige numera är ett ganska mediokert landslag och jag tror vi missar EM.

Grupp F:
Kroatien är på nedgång. Grekland, Israel mfl är inga lag värdiga EM. Sämsta och tråkigaste gruppen.

Grupp G:
England har återigen flyt och vinner en löjligt enkel grupp. Bulgarien och Schweiz är två lag som inte tar sig till EM.

Grupp H:
Danmark mot Portugal igen. Bör stå mellan dessa lag men flera lag kan slå dem på vägen till EM.

Grupp I:
Spanien fick inte lättaste gruppen då både Skottland och Tjeckien kan bli tuffa på bortaplan men Spanien ska ju vinna denna grupp.

2 kommentarer:

slowjamz sa...

Det känns som om du är lite snett på det gällande grupperna. Den första gruppen med Tyskland, Turkiet, Belgien & Österrike är utan tvekan kvalets tuffaste, tacka gudarna att vi inte bytte plats med turkarna.

Att sedan Holland skulle segla obesgrat till EM2012 tror jag heller inte, varför underskatta Sverige så gravt som du gör? Givetvis kommer vi att ha goda chanser på hemmaplan mot alla lag i gruppen och även på bortaplan mot Nederländerna bör vi kunna gneta till oss en poäng.

slowjamz sa...

Förstår heller inte dit resonemang angående England, deras grupp är efter A-gruppen den tuffaste. Inget snack. Schweiz har ett hyperintressant landslag från Benaglio i mål till Djourou och Degen i försvaret och med Derdiyok, Bernetta och Behrami för att nämna några på mittfältspositionerna. Bulgarnerna är ett sämre landslag än på 90-talet men du kan aldrig räkna bort dem helt med klasspelare som bröderna Petrov och Berbatov i anfallet.

Sen vet jag inte om du medvetet eller omedvetet glömt bort Wales och Montenegro? Båda landslagen är jätteintressanta och fulla med talanger. Nyatanga, Ramsey, Earnshaw och Bale för att nämna några i Wales. Seria-A profilerna Vucinic (Roma) och Jovetic (Fiorentina) återfinns båda i Montenegro. Så nej England får verkligen ingen lätt resa till EM 2012.

Ditt resonemang kring Holland kan du istället dra angående Spanien som kommer köra över allt i grupp I, finns det några tröttare fotbollsnationer än Tjeckien och Skottland? Spelar Nedved och Colin Hendrie där fortfarande..?