24 februari 2010

Topptipset

Både pga att jag är lite sjuk samt att jag har fullt upp resten av veckan så kommer jag bara tippa topptipset och sedan står jag över fram till helgen.

1. Inter - Chelsea 32-34-34
Jämnt streckat men Inter borde vara favoriter. Inter brukar sällan förlora hemma i Europaspel men formen känns inte 100% på topp. Jag gör det enkelt och helgarderar.

2. CSKA - Sevilla 42-29-29
CSKA har stor hemmafördel med tanke på bl.a kylan. Men Sevilla är mitt uppe i säsongen medan CSKA är utan viktiga matcher sedan början av december. Helgardering känns bäst här då Sevilla är det bättre laget.

3. Aston V - Crystal P 77-15-8
AV stora favoriter men jag kan inte se dem förlora. Mkt bra insats i helgen efter tidigt underläge och motståndet här är sämre. CP saknar form och har ligan att fokusera på då man ligger på nedflyttningsplats efter poängavdraget. Säker 1:a

4. Stoke - Man C 28-32-40
Hur kan Man C vara favoriter? I 2 möten nyligen mellan dessa har Stoke varit det bästa laget och formen är riktigt bra med 10 raka utan förlust. Man C var dåliga i en dålig match mot Liverpool i helgen och man saknar Tevez och Vieira samt kanske ytterligare ett par spelare som testas under dagen. Vinnarna "belönas" med bortamatch mot Chelsea i nästa runda och jag tror Stoke är mer intresserade av det än Man c som slåss om en CL-plats i ligan. Säker 1:a

5. West Brom - Reading 61-25-14
WB för stora. Fokus ligger på ligan då PL är målet. Vinnarna möter troligen Aston V i nästa runda och det vore ett derby för WB men jag är inte säker på att det är det bästa för dem i kampen om en PL-plats. Missförstå mig inte; man lägger sig inte men beroende på hurmatchen utvecklar sig så kan intresset vara lägre att kämpa ihjäl sig för en vinst än den är hos Reading. Här borde man helgardera men jag chansar med X2 på värdet.

6. Tottenham - Bolton 77-16-7
Rutinsingel för många men jag garderar upp. King och Lennon saknas i Spurs och Bolton har bättre chans till kryss än strecken indikerar. !x räcker dock.

7. Fiorentina - Milan 28-33-39
Vinst här och Milan är 4 poäng ifrån Inter. Man är med största sannolikhet ute ur CL och ligan proriteras nog just nu. Viola har varit svaga efter nyår. Att man hemmaslog svaga Livorno senast innebär inte att formen har vänt. Jag tror stenhårt på Milan och singelstreck är tänkbart.
X2 är heltäckt.

8. Udinese - cagliari 46-29-25
Ännu en match där jag tror bortalaget vinner. cagliari har bara 1 förlust på senaste 9 och det var borta mot Inter. Man har spelat mkt hemma men även vunnit borta mot Bologna och jag tror inte man förlorar idag. Udineses form är svag och senast var man riktigt dåliga borta mot Genoa. Man har ny manager efter den matchen men jag är en som tycker sådana faktum övervärderas enormt hos de som tippar. Båda lagen haar en del spelare borta, som alla lag så här långt in på säsongen, men inget avgörande IMO. X2 räcker och jag förvånas inte om Cagliari vinner.


Systemet 144 rader
1X2
1X2
1
1
X2
1X
X2
X2

Inga kommentarer: