08 maj 2010

Min sjukdom - er lycka??

Pga av ordentligt ont i halsen mm så har jag haft svårt att sova i natt och därför hat jag tillbringat många timmar med rekning, vilket innebär en flora av spel idag som jag hoppas ger pengar. Otroligt många spel för att vara mig och jag ska försöka vara tillräckligt utförlig i analyserna så ni kan bedöma vilka som passar er.

Inleder med topptipset, sedan mkt mer fotboll, en del cricket och så ett par hästar och hundar.


1. Malmö - Åtvidaberg 69-22-9
MFF är ju det bättre laget och ska vinna men ÅFF har enormt självförtroende och spelar bra blandat med flyt och kan mycket väl få med sig poäng härifrån. 1X kommer dock räcka.

2. Örebro - Djurgården 43-32-25
Tredje matchen på en vecka för dessa också och senast kändes DIF lite slitet efter derbyvinsten. ÖSK rejält starka hemma i de två senaste och är det klart bättre laget. DIF har haft svårt mot de bra lagen och förlorar igen. Säker 1:a

3. Aston V - Blackburn 50-32-18
Öppen match som borde helgarderas. Stort självförtroende i Blackburn medan AV spelat svagt hemma. Skrällvarning och då jag har två andra helgarderingar så väljer jag att chansa bort AV här, medveten om att det kan fälla systemet helt. Men då det är lågutdelningsrisk så måste jag chansa.

4. Burnley - Tottenham 18-29-53
Bryr sig Spurs om denna match? Troligen då de har en minimal chans att nå tredjeplatsen. men då Arsenal möter ett Fulham, som troligen består av juniorer och reserver pga EL-finalen på onsdag, så ska det inte gå. Arsenal kommer avgöra tidigt och då har Spurs inget att spela för. Frågan är dock om de öht orkar tända om. Att nå CL-kval är en enorm bedrift för Spurs i år och veckans match tog nog på krafterna. Dessutom saknas troligen King här och det är ju ett jätteavbräck.
Jag chansar på att Spurs har svårt att tända om och att Burnley kan skrälla. 1X2 tippas. Burnley kan förresten få spela EL-fotboll nästa säsong trots att de åker ur PL. England ligger på 3:e plats i UEFAs fairplayliga och det skulle isf berättiga dem till en plats i EL pga fair play. I den inhemska Fairplay-ligan så är enda laget före Burnley som inte nått CL Fulham och vinner Fulham EL-finalen på onsdag så får de en gratisplats i nästa års turnering. Detta skulle då innebära Burnley i Europa. Så risken finns att man återigen tar det försiktigt och undviiker kort.

5. Chelsea - Wigan 88-9-3
Vinst för Chelsea ger guld och visst ska de vinna. Men nerver har fällt bättre lag och Wigan har spelat upp sig och brukar sällan spela svagt mot just Chelsea. Om det står 0-0 länge och Man U leder så kan det t.om. innebära skräll 2:a men jag nöjer mig med 1X.

6. Hull - Liverpool 20-32-48
Här tror jag Hull kan skrälla. De har åkt ut men att slå Liverpool i sista matchen är något man gärna ger fansen. Liverpool har inget att spela för och man saknar Johnson, Torres och troligen Gerrard. Helgardera.

7. Man U - Stoke 83-13-4
Man U ska vinna, så enkelt är det. Men om Chelsea gör snabba 2-0 så kan luften gå ur helt. Då kan man t.o.m. tappa till förlust men detta är en mkt trolig 1:a som jag chansgarderar enbart med X.

8. West Ham - Man C 27-33-40
MC kommer inte kunna tända om efter veckans besvikelse och det finns risk att en hel del spelare saknas till denna match. WH kommer spela för att vinna och gör det också. Säker 1:a

Systemet 144 rader
1X
1
X2
1X2
1X
1X2
1X
1

----------------------------------------------------------------------------


Kilmarnock - Falkirk 2-3,00
Killie fick en bonuschans då de mötte ointresserade och formsvaga Aberdeen i förra rundan. Men Falkirk är det bättre laget av dessa. Falkirk var ärda ett bättre öde än 0-0 mot St Johnstone i förra omgången och jag tror man vinenr här och hålelr sig kvar i SPL.

St Mirren - Aberdeen - under 2,5 mål
Inget av lagen har något att spela för och Falkirks poängförlust senast gjorde att ST M klarade sig i SPL medan Aberdeen inte velat spela alls de sensate veckorna. Aberdeen vann 2-1 hemma men innan dess så hade de 7 senaste inbörde slutat med max 2 mål och här har inte överspelet gått in sedan St Mirren återkom till SPL. Underspelet, troligen 0-0, spelas.

Alloa - Cowdenbeath 1-2,15
retur i kvalet till div 1. 1-1 i första mötet och Alloa har alla chanser att vinna detta. Man ledde 1-0 bort till sista minuten och är det bättre laget och man är hemmastarka. Bra odds på Alloa som borde vara lite klarare favoriter.

Arbroath - Queens Park 2-5,00
4-0 till Arbroath borta och jag chansar på att man bevakar ledningen. Det har hänt ofta förut att lag somvunnit borta med stora siffror sedan förlorat hemma men ändå avancerat. Samma sak tror jag på här. QP kommer gå för vinst och hoppas vända. Det gör de inte men de kan skrälla och 5,00 lockar till ett litet spel.

Exeter - Huddersfield 1-2,40
Hudds är klara för kval och har en minimal (men orealistisk) chans på direktuppflyttning. Man vill vinna ändå då det är bättre i kvalet om man hamnar 3:a eller 4:a, just nu ligger man 6:a. Exeter kämpar för sin plats i ligan och vinst gör att de håller sig kvar. Bra av en nykomling om gick upp som nykomlinga i League 2 ifjol. Hudds har en del tveksamheter i truppen och jag tror inte de mäktar med ett Exeter som spelar bra hemma och som måste vinna.

Millwall - Swindon - över 2,5 mål
Båda lagen går för vinst och hoppas att Leeds inte vinner. Här blir det öppen fotboll med våldsam satsning och jag tror vi kan se 4-5 mål.

Barnet - Rochdale 1-2,25
Barnet kämpar för ligaexistens medan Rochdale säkrat avancemang. Att Rochdale är nöjda märktes på den svaga insatsen senast hemma mot Burton och jag är inne på att Barnet fixar detta. Inga större bekymmer i lagen men Rochdales form och inställning är svag för dagen.

Darlington - Dagenham 1-6,00
Dagenham vill behålla den kvalplats de har men jag tror att de kan få svårt mot nedflyttade Darlington som vill avsluta snyggtt. Bra spel mot Macclesfield senast resulterade i en 2-0 vinst och samma spel här ger vinst igen. Oddset är alldeles för högt.

Sevilla - Barcelona 1-6,00
Barca måste nog vinna om de vill vinna titeln då RM ligger 1 poäng efter med 2 omgångar kvar. Men vinner de verkligen mot ett Sevilla som kämpar för att behålla sin CL-plats?! Jag är inte så säker på det. Sevilla har bra form och oddsen är alldeles vansinnigt hör höga IMO. 6,00 måste testas.

Getafe - Malaga 1-1,80
Malaga är 1 poäng ovanför nedlyttningsstrecket medan Getafe ligger på en EL-plats man gärna behåller. En del skador i Malaga som måste börja gå för vinst efter 5 raka kryss. Getafe bränenr inte Europachansen och vinner här.

Cartagena - Numancia 1-2,00
Cartagena (min favoritstad i Spanien :) ) har som nykomlingar i Segunda gjort det riktigt bra och innehar nu 3:e platsen som skulle innebära uppflyttning. Flera omgångar återstår dock. Numancia har liten chans på uppflyttning men är enormt ojämna. Idag har man även en del skador vilket gör att Cartagena är spelbara till detta odds.

Mönchengladbach - Lverkusen 2-1,75
Mönchengladbach har lagt av sin säsong efter att man säkrade Bundesligastatus för ett par omgångar senast. Förra omgången mötte man nedflyttningshotade Hannover och förlorade med hela 1-6. Leverkusen jagar kvalplatsen tilL CL och måste vinna samtidigt som Bremen förlorar. Chansen finns och mot ett hemmalag som redan satt på sig badkläderna inför sommarvilan så vinner man.

Nürnberg - Köln 1(-1)
Köln säkrade även de spel i BL för ett par veckor sedan och börjar svida om till badkläder. Nürnberg måste vinna för att ha chans att slippa nedlyttning och kommer ösa på då det med Hannovertapp kan bli en målskillnadsaffär. De vinenr med 2,3 mål.

Lille - Marseille 1-1,70
Marseille är mästare och kan inte bry sig mindre om denna match. Lille har skrällt och har bra chans på andraplatsen. Man har 4 raka segrar och är ligans bästa hemmalag. Marseille har firat guldet och vill bara slippa de 2 sista omgångarna. Stark 1:a

Enköping - Rotebro 2-3,90
Rotan har gjort det enormt bra hittills. Klara segrar hemma mot topptippade lagen Gusk och Skiljebo och 3-3 borta mot Hudiksvall, man har gjort 9 mål på tre matcher, starkt. ESK har slagit svaga Sundsvall hemma och fick bara 1-1 mot Köping senast. Man saknar idag 2 bra spelare och jag tror Rotan kan vinna klart igen, om man bara vågar spela ut. ESk för stora favoriter.

GUSK - Frej 2-1,80
GUSK är en besvikelse. man inledde med seger mot ett av de svagaste lagen i serien och har sedan dess två klara förluster. Nu möter man seriens klart bästa lag och får stryk igen. 1,80 bra på Frej.


Dalkurd - Hammarby Tff 2-3,15
Jag gick emot HTFF senast men de spelade tydligen riktigt bra mot VSK och formen kan fortsätta mot ett överskattat Dalkurd, som nu börjar märka hur tufft det är att klättra för snabbt i seriesystemet. 3,15 alldeles för högt.


Återkommer med Cricket, hästar och hundar

Inga kommentarer: