15 maj 2010

Späckad lördag

Idag har jag massor av speltips och morgondagen ser lika lovande ut :)

Jag inleder som vanlig med Topptipset.

1. Chelsea - Portsmouth 90-8-2
Chelsea vinner och jag tror de vinner stort men de är för stora favoriter. Skrällt har det gjort förut i cupfinaler och medan Chelsea haft ligan att fokusera på de senaste veckorna så har Pompey kunnat ladda för finalen i lugn och ro. Jag helgarderar, troligen dumt men 2% på Pompey är för lågt.

2. BP - Häcken 38-33-29
Innan säsongen trodde jag mycket på Häcken medan jag rankade BP som nedflyttningskandidater. Häcken har inte levt upp till det jag trodde men segern mot Halmstad senast kan vara en ändning. Man har ett bättre spel än BP och jag tror på ny vinst i denna match. X2

3. Halmstad - Djurgården 43-32-25
HBK har spelat bra hemma men förlorade senast. Ett olycksfall i arbetet mot ett bra Häcken. Nu möter man ett svagt DIF som får det tufft i år. Säker 1:a

4. Mjällby - Malmö 17-29-54
Mjällby slog Elfsborg hemma senast och man har spelat lite över sin förmåga under säsongen. Nu möter man ett starkt spelande Malmö och jag tror man får det svårt, trots att MFF har en del avbräck. X2 räcker.

5. Assyriska - Väsby 82-13-5
Assyriska stora favoriter men man är ett bra superettanlag och möter nu seriens klart sämsta lag. Väsby har inget i superettan att göra och får storstryk idag. Säker 1:a

6. Brage - Jönköping 55-29-16
Brage har överraskat rejält men att slå Bajen borta är inget speciellt numera känns det som. Lite stora favoriter pga det resultatet känns det. Jönköping kan mkt väl skrälla och 16% är för lågt. Helgardera

7. GIF Sundsvall - Syrianska 40-32-28
Två topptippade lag som gått helt Ok hittills. Men båda har mött svaga lag hittills och då de mött något lite bättre lag så har de inte hållit. Avbräck i Syrianska, som jag tror är det sämre laget gör att 1X räcker.

8. Ängelholm - Landskrona 39-34-27
ÄFF trodde jag en hel del på inför säsongen men de spelar ojämnt. Svårslagna dock och mot ett Bois, som är svagare än på länge, ska man vinna. 1X

Systemet
1X2
X2
1
X2
1
1X2
1X
1X

-----------------------------------------------------------------------------

Chelsea - Pompey 1(-2) - 2,40
Chelsea vinner som sagt detta och risken är att de gör det stort.

Huddersfield - Millwall - över 2,5 mål
Första kvalsemin och här blir det mål. 5 av de 7 senaste som dessa lag mötts har slutat med 3 mål eller fler och Hudds var ligans klart bästa hemmalag då det gällde målproduktion. 52 ligamål på hemmaplan. Det blir ett par idag också.

Ross - Dundee U - Ross cupmästare - 4,00
Har feeling för en mkt jämn match som kan gå till förlängning. Båda lagen har haft en svagare period i ligaspelet bakom sig men DU klarade av att hålla 3:e paltsen i SPL, vilket är starkt. Ross har siktat på finalen utan att behöva bry sig om ligan som var körd sedan länge och har matchat till sig en full trupp och kan skrälla. Bra odds IMO.

Atletico Madrid - Getafe 2-1,67
Tar Getafe 3 poäng så garanteras man en EL-plats och behöver inte lita på andra lag. Det ska man göra då AM ställer över hela laget i stort sett. Man vann EL i onsdags och satsar på att även vinna Spanska cupfinalen. Getafe vinenr detta och oddset är helt OK sett till förutsättningarna.

Frej - ESK 1-1,80
Ni som följer bloggen vet att jag vurmar för Frej, som säkerligen gjort ett bättre jobb i Div 1 än poplaget Dalkurd. Man råkade dock ut för dalalget i serien ifjol och fick aldrig chansen att gå upp,trots stor satsning. I år satsas det också och förutom plumpen mot GUSK senast så har det gått bra. Betänk dock att GUSK var ett tippat topplag som inte riktigt spelat upp till sin förmåga innan den matchen. ESK slog Rotebro senast emen att Rotan då var serieledare har inget med deras kapacitet att göra. De är max ett mittenlag och att ESK vann hemma var helt naturligt. De senaste säsongerna har ESK varit svaga borta och mot Frej får man det tufft. Bra att resultaten gick som de gjorde förra veckan, annars hade vi inte fått mer än 1,50 på hemmaseger.

Kopparberg/Göteborg - Umeå 1 - 1,65
Glöm Umeå, de är inte ens skuggan av vad de varit. I år komemr de inte topp 4 medan K/G spelar riktigt bra och har, efter premiärförlusten borta mot Linköping, vunnit 5 raka och kommer vara det enda hotet mot malmö om seriesegern. Bra bankerodds.

W. Bremen - Bayern M 2-2,00
Visst har Bayern CL att tänka på men man spelar med bästa laget i jakt på en trippel. Båda lagen är utan allvarligare skador och jag tror BM helt enkelt är för starka. Intressant är att CL-finalen i år spelas på en lördag. Kanoonbra då lagen då kan spela sådana här matcher i slutet av säsongen utan att tänka på att man spelar en final onsdagen efter. Bayern vinner!

Schweiz - Tjeckien 1-3,75
Schwiez imponerar och har slagit bl.a. Kanada. Tjeckerna slog Sverige men det är också allt de gjort. Tjeckerna överskattas och jag är rejält inne på skräll till alldeles för höga odds.


Dessutom har jag två spel i Rugby League. Återkommer senare med flera Hund och Hästspel till dagen.

Hull +2
Fel favorit i denna match IMO

St Helens -20
Klasskillnad och STH spelar bra nu

1 kommentar:

Valpen sa...

Tack för dessa ,på förhand, fina rekar! Vilket arbete!!
Återstår nu bara att välja ut och kombinera rätt matcher. Hoppas på repris från förra helgen, plussade rejält tack vare dig då!! Tack!