10 april 2009

Glad Påsk

Påskhelg med allt vad det innebär av ledighet och spel. Jag är bortbjuden på påsklunch imorgon och kommer tippa lördagens tips ikväll. men innan dess finns ju flera kul matcher att spela reda idag :)


Wolves - Southampton 2
Wolves saknar anfallarna Ebanks-Blake och Iwelumo som tillsammans stått för 38 av lagets 71 ligamål, så det är rejäla avbräck. Dessutom saknas Kightly sedan tidigare och han är tredjebästa målskytt med 8 mål. Wolves har, liksom Brum och Reading, bjudit in övriga lag till vad som tidigare såg ut att vara ett trelags-race om direktuppflyttningsplatserna. Man har dock ryckt upp sig igen och hade 5 raka utan förlust innan Brumförlusten senast.
oton har spelat bättre borta än hemma och slåss för att hänga kvar. Man har bara två förluster på de 9 senaste men spelar ofta oavgjort just nu. Inga stora skadebekymmer i S´oton och jag är inne på skräll till höga odds. X2 kan även det löna sig men jag går hellre för raka 2:an till odds äver 6,00. Hela 7,50 finns som högst och det är kanonbra.

Reading - Sheffield U 2
Su har gått om Reading i tabellen och Reading känns allt mindre som en kandidat för PL-spel nästa såsong. På de 11 senaste har man bara 2 segrar (och 6 kryssmatcher). Idag får man tillbaka ett par spelare, bl.a. bäste målskytten Doyle som vilades senast och målskyttar behövs då man bara lyckats näta 1 gång på de 4 senaste.
Inga större bekymmer i SU som går riktigt bra just nu. 6-4-0 på de 10 senaste och man är nu bara 3 poäng efter Brum som ligger 2:a. Men är ett av ligans allra bästa bortalag och mot Reading som har problem med spelet kan de ta 3 poäng till. 3,30 och mer är bra.

Morecambe - Bradford 1
Bradford såg ut att gå mot åtminstone kval till League 1 men har tappat allt. 2 poäng är allt man mäktat med på de 6 senaste och man måste nu gå för seger i alla kvarvarande matcher om man vill till kvalet. Morecambe har idag troligen sista chansen att komma ikapp lagen på kvalplats. Man har 8 pong upp med 6 matcher kvar. Förlust idag och det lär vara kört för dem. Man har 1 förlust på senaste 14 men har kryssat i hälften av de 14 matcherna. Vinst är ett måste för båda lagen och gör Morecambe mål så vinner de. Deras defensiv har varit riktigt bra de senaste veckorna. På de 7 senaste har man hållit nollan 5 gånger. Bradford är IMo felaktigt knappa favoriter hos de flesta och 2,60 på hemmaseger är helt klart spelbart.


Allsvenskan är så pass nystartad att jag inte vågar mig på större spel men jag har en idé idag som jag tycker är spelvärd.

Örebro - Elfsborg 1
Ösk värda ett bättre öde senast och Elfsborg imponerade inte mot Bajen. 3,20 spelbart


Ett snabbt Rugby Leaguespel hinner jag med också
Salford - Warrington 2 (-8)
Warrignton får tillbaka viktiga spelare och måste börja vinna för att hänga med de bästa lagen. Salford är ett lag man ska slå enkelt, även fast de har bra självförtroende efter skrällvinsten senast. Men Warrington ska vara 12-14 poäng bättre och jag tror man vinner enkelt.

Inga kommentarer: