19 april 2009

Söndagsspel

Ingen vidare tur på topptipset igår. Övriga spel gick däremot ganska så bra.

Stoke vann 1-0
Bara 1 mål i Pompey - Bolton
Brighton vann med 3-1
Morecambe vann 1-0
Stenhousmuir vann med 3-0

Övriga spel gick inte in men vi hade otur i den andra skotska matchen då Stirling var det bättre laget och var värda både 1 och 2 mål innan Raiths mål kom.

Men överlag är jag nöjd med spelen igår.



Idag är topptipset svårtippat. Det kan ge hög utdelning men kan även ge extremt låg utdelning. Jag kommer idag att spela lite på chans då jag vill ha stora pengar.

1. Man U - Everton 61-26-13
Cupsemi på Wembley. Man U har vacklat lite på sistone och laget ser lite slut ut. Idag kan man spela med en del spelare som ställdes över i onsdagsmatchen mot Porto. Everton är ett lag som det inte pratas mycket om här hemma trots att de återigen gör en bra säsong. Cupsemi och 6:e plats i PL (som har alla förutsättningar att bli en femteplats) är inte dåligt på långa vägar. På väg mot Final har man slagit ut Liverpool och AV. Matcherna mellan dessa är ofta jämna målmässigt sett och dagens match avgörs nog med uddamålet. Tror mest på 1-0 seger till Man U men Everton understreckade så jag helgarderar.

2. Man C - West Brom 70-18-11
Man C åkte ur UEFA-cupen i veckan och enl. rapporter har det varit väldigt deppigt i laget efter det. Man gör en klart sämre säsong än i fjol och har bara 7 poäng till nedflyttningsstrecket. WB gjorde en bra match senast och var värda tre poäng men fick nöja sig med X mot Pompey. MC förlorade hemma mot Fulham senast och har nu två raka ligaförluster.
Wright-Phillips mycket osäker i hemmalaget medan WB troligen saknar bäste målskytten Bednar. WB har haft lätt mot MC i PL; 4-2-1 till WB:s favör och Man C har inte vunnit hemma mot dem sedan säsongen 99-00. Jag tror på skräll här. Smartast är väl att helgardera men det finns många sådana matcher idag och jag måste chansa emellanåt. MC är inte bra för dagen och jag tror spelarna får svårt att komma över resultatet i veckan (man vann men åkte ur trots det).
10% är lågt på WB och jag spelar X2. Man C spelar ogärna oavgjort på hemmaplan och har inte spelat en 0-0 match på hela säsongen. Kan tålas att tänkas på.

3. Betis - Gijon 58-26-16
Fyra platser men bara en poäng skiljer lagen och båda är i farozonen för nedflyttning. Ny manager i Betis senast och äntligen en vinst. Man har 6 raka X på hemmaplan men möter nu ett lag som man ska slå. Gijon har 3 raka förluster och saknar ett par spelare idag. Betis å sin sida får tillbaka Oliviera och målvakten Ricardo. Betis var bra senast och idag kommer äntligen en till hemmaseger. Lite större favoriter än jag hoppats men känns ändå som den näst bästa säkra matchen. 1:a

4. Valencia - Sevilla 43-32-25
Här skulle jag vilja helgardera. Valencia verkar dock ha hittat formen och har 3 raka segrar. Idag ahr man flera defensiva avbräck då Moretti och Alexis troligen saknas. Sevilla har flera spelare skadade och tveksamma. Jämn match att vänta men jag nöjer mig med 1X då jag måste spara helgarderingarna.

5. Palermo - Bologna 66-22-12
Palermo klarade oavgjort borta mot Inter senast och har nu bara 1 förlust på de senaste 5. Bologna bara 1 vinst på senaste 10 och ligger nu på nedflytntingsplats. Palermo jagar Roma och sista UEFA-cupplatsen. Inga större nya bekymme ri hemmalaget medan Bologna har stora problem. Antonioli, Bombardini, Britos, Castellini, Aparecido Cesar och Lavecchia har alla skador och troligen saknas de alla idag.
Palermo kommer vinna enkelt. Säker 1:a

6. PSV - Ajax 36-32-32
Toppmatch i Holland brukar det vara då dessa möts. Men i år vinner ingen av dem ligan då Alkmaar i princip säkrat guldet (poängtapp för Ajax säkrar Alkmaars guld). Ajax bör vara klara för CL-kval med Twente medan PSV kämpar om sista kvalplatsen mot Heerenveen.
Båda lagen har fin form. PSV har 4 raka segrar utan insläppt mål. Även Ajax har 4 raka ligasegrar och på de har de gjort 15 mål.
Båda lagen jagar en vinst här och jag chansar med 12 för att spara min sista helgardering. Men här är alltså en till match som borde helgarderas (liksom många idag) :)

7. Gais - Häcken 38-31-31
Om infon jag har stämmer så har inte Gais slagit Häcken på hemmaplan i Allsvenskan. Jag tror inte man gör det idag heller. Gais inledde med vad man trodde var en stark seger mot Örgryte. men målen kom fort och lite slumpartat och ÖIS har inte visat att man har i Allsvenskan att göra ännu. Efter det har man åkt på stordäng mot Trelleborg och Helsingborg. Häcken vann stort mot IFK Gbg senast och tog sina första poäng efter knapp premiärförlust mot MFF och förlust borta mot överraskningarna BP. Här går jag på feeling. Jag tror Häcken tar med sig det positiva de gjorde mot IFK senast slår Gais. X2 räcker långt IMO.

8. Malmö - Trelleborg 63-25-12
Derby som är mer öppet än tipparna tror. TFF är de enda i årets allsvenska som har plusstatistik mot Malmö i Allsvenska matcher och har visat åtskilliga gånger de senaste åren att man vet hur man ska handskas med MFF. MFF har bara vunnit 1 av de 6 senaste hemmamötena (TFF har vunnit 3 av de 6). Båda lagen är obesegrade. MFF har mött svaga Örgryte och Häcken innan man bortaslog AIK och har ännu inte släppt in mål. TFF har bara släppt in ett mål, borta mot Halmstad) och är även de obesegrade.
Ofere saknas i hemmalaget och allt snack om Wilson ska vi glömma, han lär inte spela från start. Tyvärr saknar TFF ett par ordinarie backar men jag tror att man överraska igen Helgardering. TFF alldeles för lågt streckade.


Systemet 144 rader

1X2
X2
1
1X
1
12
X2
1X2

2 kommentarer:

rb sa...

är lite smygstolt över att jag spikade preston igår, men den stoltheten försvinner snabbt när man även spikade villa och gunners. :)

Lulle sa...

Hej. Ville bara tacka föra all bra info du alltid lämnar. Topptipset satt tyvärr inte idag, men mina spel satt tack vare dina vassa analayser. Mycket imponerad och tacksam!