18 april 2009

Lördagens bästa spel

Idag har jag (förutom topptipset) 6 spel från England och Skottland och dessutom ett spel i rugbyns Super League.

Först måste jag bara kommentera en kommentar som jag fick på bloggen för ett tag sedan. En läsare skrev:
HÄR FÖLJER DAGENS TVEKLÖST BÄSTA SPEL:Att Dalkurd skall vinna Division 2 Norra Svealand ger 17 gånger pengarna på Nordicbet!Det är bara att hugga i, innan kakan är slut.

Om ni läser kommentarerna så får ni bra tips. Dalkurd är numera seriefavoriter och står i 2,50 att vinna serien. Lite lägre än 17,00 :). Oavsett om de vinner serien eller inte så kan vi nog vara överrens om att de 17,00 som gavs då var ett rejält överodds. (tipset kom från Diljen på denna sida: http://braxingen.se . Brukar inte tipsa om andra sidor men då de ger såna här tips är de värda att nämnas :) )


Topptipset

1. Arsenal - Chelsea 32-33-35
FA-cupsemi som spelas på Wembley. Arsenal har haft lätt för Chelsea då det gäller FA cupen; 11 raka utan förlust (1947 slog man senast Arsenal i FA-cupen). Arsenal har ligans bästa form och även fast de spelade en dag senare än Chelsea så hade de en mycket enklare match både psykiskt och fysiskt.
Båda lagen har haft en lätt väg till semin då enda PL-lag någon av dessa mött i tidigare rundor är Hull, som Arsenal slog ut i kvartsfinal. Arsenal får ändra om lite i backlinjen idag pga skador men i övrigt inga större nya bekymmer för lagen.
Här kan man göra det enkelt för sig och helgardera. Jag kommer dock gå på feeling och nöja mig med halvgardering 1X. Arsenal spelar bättre än Chelsea just nu och stoppar man bara Drogba så vinner man.

2. Aston V - West Ham 76-17-7
AV storfavoriter med rätta. Man har spelat klart bättre än formraden visar i de senaste matcherna. Man har 1 poäng på de 5 senaste och senaste vinsten i någon turnering kom 7 februari. I de två senaste (mot Everton och Man U) var man dock värda seger. Idag saknas kanske bäste målskytten Agbonlahor men samtidigt saknar WH sin bäste målskytt Carlton Cole. Heskey återkommer troligen till AV och med den offensiv de visat i de senaste matcherna så kommer de slita sönder WH. WH hade 5 raka utan förlust inför 0-1 mot Spurs senast men man hade inte mött lag av AV:s kaliber. Säker 1:a trots att AV är så stora favoriter.

3. Boro - Fulham 43-29-28
Fulham slog Man C borta senast men Man C vilade bl.a. Robinho med sikte på UEFA-cupmatchen i veckan. Fulham har spelat över förväntan och Hodgson har imponerat på engelska experter. Till denna match har man en del osäkra. Boro är på väg ur PL. Man hade 5 raka utan vinst efter att man slog Liverpool (och avgjorde ligan?) för någon månad sedan. men senast var man riktigt bra då man slog Hull och nu har man 2 poäng till säker mark. Intressant är att man i första hand slåss om nedflyttning mot grannlagen Newcastle och Sunderland. Jag var inne på säker 1:a men det finns en viss kryssrisk så jag går på 1X.

4. Portsmouth - Bolton 50-28-22
Känns som en match där det inte blir många mål. Pompey är för stora favoriter och jag helgarderar.

5. Stoke - Blackburn 52-29-19
Stoke har blivit lite för stora favoriter men jag kommer singelstrecka dem ändå. Man är riktigt bra hemma och har överraskat stort denna säsong och jag hoppas de hänger kvar i PL. Inga förändringar mot senast att vänta.
Blackburn får tillbaka El Hadji Diouf men saknar fortfarande bl.a. Roque Santa Cruz, Emerton och Reid. Mot Liverpool senast såg man ointresserade ut och jag tror man förlorar igen mot ett piggt hemmalag som vill säkra PL-kontraktet. Säker 1:a.

6. Sunderland - Hull 62-24-14

Två lag med svag form. Sunderland har blivit löjligt stora favoriter och måste garderas. Hull låg bra till i höstas men har rasat rejält och hamnat i nedflyttningsstriden, trots att de inte borde det sett till ligastarten. Sunderland har tagit 2 poäng på de 7 senaste och har bara 2 segrar i ligaspelet under hela 2009. Vinst är det enda som räknas. Detta känns som en match där Hull kan skrälla. Hemmalaget kommer försöka pressa men har inte kapaciteten och14% på Hull gör att matchen helgarderas.

7. Preston - Cardiff 33-32-35
Cardiff har 4 poäng upp till direktuppflyttning men med 1 match mindre spelad än Brum så har man inte gett upp. Preston har 4 poäng till kvalplats och förlust idag kan innebära att säsongen är över. Man vann senast efter 4 raka utan vinst och trots att man varit hemmastarka under större delen av säsongen så har man vacklat allt oftare där med. Jag går kort på X2 då Cardiff är bättre och spelar riktigt bra för dagen. Helgardering kan löna sig dock.

8. Watford - Birmingham 23-32-45
Här var det inte långt borta från att jag satte säker 2:a. Brum vill behålla sin direktuppflyttningsplats och med tanke på avslutningsmatcherna så måste man nog vinna alla 3 då Sheffield U, som jagar efter, har en enklare avslutning. Idag saknas kaptenen Carsley och målvakten Taylor. Watford har troligen fixat nytt kontakt. 6 poäng tillgodo med 3 matcher kvar och en massa lag emellan dem och nedflyttning gör att de inte ska kunna åka ur. Man har 4-3-0 på de 7 senaste hemma i ligan och idag kan man fixa ett nytt kryss, som bör innebära att man definitivt klarar sig då jag tvivlar på att Barnsley, Norwich och Nottingham vinner alla 3. X2


Systemet 144 rader

1X
1
1X
1X2
1
1X2
X2
X2


Övriga spel.

Som man kan tolka in av tipset ovan så har jag några spel därifrån att rekommendera

Stoke - Blackburn 1-2,40
Pompey - Bolton -under 1,5 mål - 3,30


Brighton - Oldham 1
En turbulent säsong är över för Oldham som inte längre kan nå kvalet. Man har bara 2 vinster på de 16 senaste och man känns ganska så ointresserade. Brighton slåss för nytt kontrakt och visade i bortavinsten mot Colchester senast att viljan finns. 1,85 är spelbart.

Bristol R - Millwall 2
BR är i ingenmansland medan Millwall, efter segern mot Posh senast, nu bara är tre poäng efter just Posh. Man måste gå för vinst i alla matcher och hoppas på att Posh förlorar minst 1 gång till. BR har stora försvarsproblem idag och jag tror att Millwall kommer utnyttja detta. 2,40 känns som ett bra odds.

Morecambe - Notts Co 1
Morecambe har 4 poäng till kvalplats och en match mindre spelad än Colchester som nu ligger 7:a. Notts co har 8 poäng ned till kval med 3 matcher kvar men är redan klara med tanke på hur lagen möts under dem. Hemmalaget får tillbaka bäste målskytten Howe och har bra form. Enda förlusten (som kan ha förstört rejält för dem i kvaljakten) är hemma mot Luton nyligen annars så är formen riktigt bra. Notts co har 1 vinst på de 10 senaste och har förlorat 3 raka. Inget intresse finns hos spelarna att prestera något och 1,80 är bra på hemmaseger.

Stirling - Raith 1
Skotska 2 div. Raith slåss med Ayr om direktuppflyttning. Man ligger 1 poäng efter med 4 matcher kvar. Stirling jagar kvalplats och har 5 poäng upp och utan vinst idag är det troligen kört. Man har 2 raka förluster; borta mot serieledande Ayr och mot nedflyttningsklara Stranraer. Mot Stranraer hemma hade man enorm otur. Man pressade hela matchen och bortalaget räddades av sin målvakt. Men jakten på 3 poäng gjorde att man tappade in ett slumpmål i sista minuten och man kammade noll. Mot Raith har man 6-5-1 på de 12 senaste och jag tycker bortalaget är för stora favoriter. De är förvisso bättre och får de en bra start ska de vinna men 3,40 på Stirling är för bra IMO att inte spela på.

Berwick - Stenhousmuir 2
Skotska 3 div. Stenhousmuir har 3 poäng till kval och 4 matcher återstår. Det enda Berwick har att spela för resten av säsongen är att försöka komma om Albion och inte hamna nästsist. Dock åker ingen ur serien. Berwick har en del skador idag. Stenhousmuir får tillbaka Brazil och har en helt frisk trupp. Bortalaget är bättre och måste börja vinna igen om kvaldrömmen ska leva kvar. De är bättre än tabellplaceringen och visar detta genom att vinna till 2,40 idag.


Huddersfield - Leeds 1 (+4)
Super League. Leeds har 3 raka förluster bl.a. mot bottenlagen Bradford och Salford. Huddersfield har 5 raka vinster och spelar bra. Jag tycker inte man är sämre än Leeds och trots en del avbräck tror jag man vinner på hemmaplan. Precis som i gårdagens match väljer jag +4 på handikappspelet istället för rak seger.

2 kommentarer:

rb sa...

oj, jävligt kul med en levande tipsblogg. skall slänga ett öga här hedanefter när jag skall tippa :)

Anonym sa...

Blir det något topptips idag mårten?
Vill gärna se din analys på man utd-matchen.