01 april 2009

VM-kval

Uppdateringsproblem hos Blogger gör tipsen är sena samt att Ecuadors odds hunnit rasa.

Australien vann med 2-0 men det var lite nervöst någon sekund i slutminuten då Uzbekistan fick ett mål bortdömt för offside (kanske inte helt korrekt bortdömt heller).
Koreamatchen var på väg mot 0-0 men med bara någon minut kvar slog Sydkorea in 1-0 :( Jag såg inte matchen och kan inte uttala mig om det var rättvist. Får läsa rapporter senare.



TOPPTIPSET

1. Serbien - Sverige 39-35-26
Sverige kommer få en tuff kväll då Serbien spelat bra på sistone och oftast ger allt i vänskapsmatcher på hemmaplan. men en vänskapsmatch med en hel del ändringar i startelvorna är alltid svårtippad och jag helgarderar.

2. Danmark - Albanien 81-15-4
Danmark ska vinna och kan singlas men Albanien har en märklig förmåga att få motståndarna att spela tråkig 0-0 fotboll och 15% lockar på krysset.

3. Grekland - Israel 50-33-17
Grekerna var bättre i förra mötet och hemma har de bra chans att vinna. Men det trodde de flesta att de skulle göra mot Schweiz också. Jag har bara råd med halvgardering men en helgardering behöver inte vara fel.

4. Wales - Tyskland 9-24-67
Kan finnarna så kan tyskarna. Återigen väldigt få biljetter sålda då Wales inte har hemmastöd alls och Tyskarna vinner stort om de bara vill. Bellamy med största säkerhet skadad och då kan det bli storvinst. Säker 2:a

5. Turkiet - Spanien 28-34-38
1-0 i lördags i Spanien. hemma kan turkarna mkt väl vinna med en fanatisk publik i ryggen. Helöppet och matchen helgarderas.

6. England - Ukraina 72-22-6
Crouch ensam på topp betyder många inlägg men även lägen för Gerrard och Rooney att få skjuta mål. England kommer vinna enkelt. Man ger allt och vinner med ett par mål.

7. Österrike - Rumänien 32-33-35
Två lag som inte går bra för dagen och matchen kan helgarderas. Jag tycker dock att Rumänien är det bättre laget i grunden och vinner man inte idag så är VM troligen helt borta. X2

8. Italien - Irland 68-25-7
Irland svek i helgen och ligger nu 2 poäng efter Italien i en grupp där inget annat land egentligen har chans att hamna topp 2. Italien har inte en kvalförlust hemma på 10 år och lär inte förlora idag heller. Mycket trolig hemmaseger men Irlands italienska coach kanske kan få dem att nypa ena poängen. 1X

Systemet (144 rader)
1X2
1X
1X
2
1X2
1
X2
1X


Övriga tips:

Dessa pratar jag lite om ovan och lämnar utan mer analys

Wales - Tyskland 2 (-1) - 2,15
England - Ukraina 1 (-1) - 2,10

Nordirland - Slovenien 1 - 2,25
Enormt självförtroende i hemmalaget efter vinsten i helgen och precis som jag skrev då så är det kvällsmatcher under veckan där man är som mest svårslagna. En del ändringar pga avstängning och skada samt att man får tillbaka 2 som var avstängda i lördags. Slovenien vann hemmamötet och i denna jämna grupp kan allt hända men NI hemma mot ett bortasvagt lag på en onsdagkväll bör innebära klar 1:a.

Ecuador - Paraguay 1 - 2,35 (nu sänkt till 2,10)
Ecuador var värda 3 poäng hemma mot Brasilien i lördags men fick nöja sig med oavgjort. Det är hemma man brukar göra bra ifrån sig och idag måste man vinna för att inte VM-drömmen ska vara för långt bort.
Paraguay har flera skador och har aldrig vunnit en kvalmatch här. Bra odds (även till 2,10 som man får nu)

1 kommentar:

Benke Bus sa...

Några (som jag tror) 0-0 matcher:
Norge-Finland
Skottland-Island
Inga lysande landslag just nu samt alla är väl nöjda med att inte förlora :)