13 april 2009

Söndagsspel

Riktigt svår omgång på topptipset igår. Men det är väl såna man ska vara med och hugga på egentligen.


Idag har jag flera spel från England. De allra flesta baserar sig på motivation, vilket är en stor faktor i slutet av säsongerna.


Championship:

Southampton - Crystal P 1
oton har 4 poäng upp till strecket med lika många matcher kvar. Vinst idag är troligen ett måste. CP kan verkligen gå upp eller åka ur och motivationstipset på S´oton är givet. S´oton har inga nya skador och jag trodde på dem mot Wolves senast men ett tidigt mål förstörde allt. Mer lämpligt motstånd idag. CP kommer med 5 raka utan vinst och i en del har de spelat uselt. En del tveksamheter idag men inget på nyckelspelarna. Jag tycker att 2,20 är bra på ett S´oton som försöker gripa sista halmstrået idag.

Norwich - Watford 1
Inga nya skador i Norwich som har 2 poäng upp till strecket. Två raka förluster nu efter en del bra prestationer innan det. Watford ligger där de ligger. 9 poäng till nedflyttning med 4 matcher kvar och en massa lag emellan gör att de är klara för fortsatt spel i Championship. 1 vinst (men också bara 1 förlust) på de 6 senaste. Inga nya skador i bortalaget heller. Norwich till 2,00 känns som ett bra motivationsspel.


Brum och Sheffield U kan även det vara bra spel i denna serie till 1,60-1,70 i odds.


League one:

Leicester - Leeds 1
Leicester säkrar avancemang med vinst idag om MK dons tappar poäng. Man gör inga större förändringar mot senast. Leeds saknar troligen bäste målskytten Beckford men har kanonform med 8-3-0 på de senaste 11. jag tror dock att leicester är det starkare laget och med Leeds avbräck (saknas troligen några fler) så är 2,25 bra på hemmaseger.

MK dons - Bristol R 1
Motivationsvinnare. MK dons jagar fortfarande andraplatsen. Formen är bra med 2 starka 2-0 vinster i ryggen. Man får tillbaka flera spelare idag och kommer troligen göra en del ändringar. BR har inget att spela för och motivationsbristen syns då de är väldigt ojämna för dagen. Inga förändringar att vänta. Gör MKdons ett tidigt mål kan det rinna undan till stor seger och 1, 70 är bra på hemmaseger.

Även bortasegrar till fina odds för Brighton och Carlisle kan löna sig med små insatser.


League two:

Notts co - Grimsby 2
Notts co har inget att spela för och det har märkts. Bara 1 vinst sedan 28/2 och spelet fungerar inte. Grimsby ligger 1 poäng från nedflyttning och 3-poängare är det enda som räknas nu i slutet. Inga större förändringar i något lag och jag går stenhårt på motivation här. 3,00 och mer på Grimsby är ett mycket bra odds IMO.

Luton - Chesterfield 2
Luton är i princip ute. 11 poäng med 5 matcher kvar tar de inte ikapp med det spel de har. Idag saknas dessutom bäste målskytten Martin och flera andra är tveksamma. Tappar man poäng och Grimsby vinner (som ju jag tippat) är man ute. Chesterfield slåss för att hålla sig kvar på kvalplats. Flera lag jagar bakifrån och även för dem är 3 poäng ett måste tills kvalet är säkrat. Man har 1 förlust sedan 14/2 men på de 13 har man kryssat 6 ggr. Vinst är allt som gäller och det kommer idag. Fel favorit IMo och 2,70 spelas på Chesterfield.


Även Bury är tänkbara till bra odds (2,40).

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att vi ser på det med olika ögon:)

//Kristoffer