22 april 2009

Inleder i Asien

Liverpool och Morecambe förlorade igår. Jag är besviken på Liverpool, inte bara som supporter utan på att man bjöd in Arsenal efter att man tagir ledningen 2-1. MEN, det var inte i denna match som Liverpool helt tappade ligatitelchans. HAde man inte kryssat hemma mot West Ham, Stoke mfl sam tinte förlorat borta mot Boro under våren så hade man haft ledningen i ligan och då hade X mot Arsenal varit bra.


AFC kör just nu sitt Champions League där man hunnit halvvägs genom gruppfasen och jag har 4 tips till dagens matcher.
Korta analyser bara.

Al Ittihad - Al Jazira 1
Al ittihad leder gruppen med 7 poäng på 3 matcher. Bortamötat slutade 0-0. Ittihad vann nyligen Saudiska ligan och Kings Cup. Man har ett par skadade men likaså har Jazira som är ett klart sämre lag. Vinst säkrar troligen avancemang för Ittihad medan vinst troligen är ett måste för Jazira om de vill ha chans att komma topp 2. Bäddar för en mer öppen match än senast och jag tror på enkel seger till 1,50

Al Ahli - Al Hilal 2
Chippens lag Al Hilal gär bra i CL. Man har 5 poäng på 3 matcher och vinst idag samtidigt som Saba förlorar gör att man troligen gått vidare. Al Ahli har stora bekymmer till dagens match. Bl.a. saknas spelaren som nyss utnämnts till AFC young player of the year, 2 ordinarie backar, en viktig mittfältare och troligen brasilianska anfallaren Bare. Al Hilal har ett par skador på mittfältare också men med tanke på förutsättningarna i övrigt är de ett bra spel till 2,50 och mer.

Pakhtakor - Saba 1
Gruppledarna Pakhtakor har sett bra ut hittills. Man har spelat bra både i CL och Uzbekiska ligan på sistone och vinst här ger avancemang. 2-0 i förra mötet i Iran. Saba har stora problem med lagets stjärnanfallare på skadelistan och man kommer få svårt att ta poäng. 1,65 bra på hemmasegern.

Suwon - Shanghai 2
En chansning. Båda lagen har 6 poäng tillsammans med Kashima Antlers och förlorarna får tufft att gå vidare. Shanghai vann hemmamötet med 2-1 och jag tror man kan vinna idag också. Suwon har en storstjärna i laget, anfallaren Edu, och han saknas idag. Man bygger anfallet kring honom och utan honom är man klassen sämre. Shanghais tränare säger sig vara nöjd med kryss och visst finns det en risk att inget lag vill förlora. Uppmot 4,50 på Shanghai är dock värt ett spel.

2 kommentarer:

Stoffe sa...

Det är ju tyvärr det Liverpool förlorar på varje år gentemot Man U.,Chelsea och ibland Arsenal, att de förlorar för många poäng mot bottenlag och framför allt då hemma. Skillnaden på Liverpools tabellplacering mot tidigare år beror mycket på att de har avgjort 5-8 matcher på övertid i år, såna matcher som de annars kryssar i.

Anonym sa...

Jag undrar om det kommer bli något topptips idag?