14 augusti 2009

Helgens rugby

2 matcher i Super League på fredagen och jag har spel till båda.


Wigan - Warrington 1(-10)
Warrington vann cupsemin mot Wigan förra helgen med 39-26. Att Wigan nu är klara favoriter beror på att de nu spelar hemma (neutral plan i cupsemin) och att Warrington efter den matchen har enorma skadebekymmer. Idag kommer man att ha med 9 ungdomsspelare i truppen. Dessutom kommer det bli svårt att ladda om efter urladdningen i cupsemin och att nå finalen är en enormt stor framgång för Warrington som inte nått cupfinalen sedan 1990.
Wigan kommer vara mer laddade än Warrington och vinner stort.


Leeds - Castleford 2(+14)
Leeds bör vinna denna match men 14 poäng är för mycket. Då 2 poäng kan bli livsviktiga i kampen om 2:a platsen i serien så är man nöjda med att bara vinna. Castleford kommer även de gå för vinst här så det blir nog en jämn match. Castleford kan mycket väl vinna så handikappet +14 känns bra!



På söndag har jag två spel också.

Huddersfield - Bradford 1(-8)
Huddersfield slog St Helens i cupsemin senast och laget går nu riktigt bra. Man jagar andraplatsen (som ger bra fördel i slutspelet) och kommer spela ut Bradford inför en stor hemmapublik som ska hylla sina cuphjältar. Bradford saknar dessutom en av sina allra bästa spelare, Newman, och kommer få svårt. Tror på 16-20 poängs vinst för Huddersfield.

Wakefield - Celtic 1(-18)Wakefield ligger på slutspelsplats och kommer troligen slå Celtic mycket enkelt. Celtic är egentligen för dåliga och de har enorma svårigheter att göra poäng. I de senaste 6 har man vunnit 1 match och i övriga 5 har man bara gjort totalt 24 poäng! (varav 2 matcher utan att göra poäng alls).
Tippar att Wakefield kan vinna med 30 poäng eller mer.

Inga kommentarer: