23 augusti 2009

Söndagens spel

Jag kommer sammanfatta alla helgens spel under söndagskvällen men kan redan nu känna mest glädje över handikappspelet på Leeds i rugbyn. 68-0 vann de med och det var verkligen ett kanonspel.

Kommer med lite kort spel till söndagen och inleder med topptipset. Premiär i Serie A gör den dock svårtippad.

1. Elfsborg - Örebro 54-29-17
Elfsborg spelade mot Lazio i veckan och kan vara slitet. ÖSK har gått bra och har två raka här i Allsvenskan utan förlust. Helgardera.

2. Helsingborg - Gais 70-21-9
Fortfarande saknas Henke, Lantz och jönsson i HIF. Gais har inga skador och kommer stärkta av sin derbyseger senast. HIF hr pressen på sig och utan en del ledargestalter kan det låsa sig för dem. Jag skulle vilja helgardera men behöver den andra helgarderingen senare så jag nöjer mig med 12.

3. Burnley - Everton 28-30-42
Burnley slog Man U senast och har man inte bränt allt krut där så har man bra chans till ny seger mot ett Everton so alltid har svårt helgen efter Europaspel. Man vann enkelt i EL-kvalet men har inte en trupp som palalr med för tät matchning. Troligen inga större förändringar i något av lagen jämfört med trupperna i veckan. Jag tror att Burnley kan överraska igen och nöjermig med 1X.

4. Fulham - Chelsea 14-25-61
Fulham ser bra ut och kan hamna högt upp om inte spel i Europa stör för mycket. Chelsea har fortfarande flera spelare skadade ochhar haft svårt att komma igång. Man har vänt 0-1 underlägen i båda matcherna hittills men gör Fulham 1-0 så blir det svårare att vända då deras defensiv är stark. Helgardera.

5. Catania - Sampdoria 38-32-30
Premiär. Catania brukar ha lätt mot Sampdoria men i år tror jag Sampdoria vänder trenden och vinner här. Man ser bra ut och Sampdoria kommer hamna bättre i liagn än i fjol. X2

6. Genoa - Roma 34-32-34
Genoa har värvat bra och jag tror man slår Roma som har EL-spel i tankarna och ligaspelet kan drabbas inledningsvis. Säker 1:a

7. Inter - Bari 87-8-5
Inter ser bra ut även utan Zlatan och inleder med en lätt seger mot nykomlingen Bari. Säker 1:a

8. Wolfsburg - Hamburg 44-30-26
Öppen match där jag tror mer på Hamburg. Båda lagen har inlett serien bra men Hamburg var riktigt bra i segern mot Dortmund och i veckans EL-match. X2


Systemet 144 rader
1X2
12
1X
1X2
X2
1
1
X2

3 kommentarer:

Anonym sa...

fan mårten! du hänger med än, ser bra ut. utdelningen ligger på 53,000 ju!

Gustav sa...

Vad är det som gör att Inter spelar 1 - 1 mot Bari? Nu har det varit 3 av 4 spel på två veckor där det varit 7 rätt på topptipset. Riktigt mycket oflyt. Vi får hoppas att det vänder snart. Fortsätt så här Mårten, TACK!

Mårten sa...

Hade gett några tusingar med Intervinst också. Jobbigt att vara rätt ute men ändå missa.
Visst.. i efterhand kan man ju säga att Elfsborg och Chelsea inte skulle ha behövts helgarderas men det innebär inte att jag skulle garderat upp Inter.
Inter hade tur som öht gjorde mål idag då straffen var hårt (om inte t.o.m fel-) dömd.

Nya tag i veckan. Snart sitter ett topptips till bra utdelning.