08 augusti 2009

A-league på söndagmorgonen

Tidigt söndag morgon spelas en match i A-league och jag har tips även till den.


Newcastle - Wellington 2
Newcastle kom sist ifjol (efter att ha varit mästare året innan) och har tappat flera av deras bästa spelare, bl.a. Ante Covic (fd Bajen, numera Elfsborg). Man har inte värvat så stora namn som vissa andra men fd. Serie A-spelaren Fabio Vignaroli (Modena, Lazio mfl) och Sasho Petrovski från Gold Coast är två herrar med stor erfarenhet och som komma betyda mycket för Newcastle. Under försäsongen tappade man sin manager och den nya huvudmanagern kallades upp snabbt och har bara haft en månad på sig att få laget dit han vill.
Jag tror att förlusterna av en del viktiga kan ta tid att rätta till och risken finns att man inleder säsongen svagt. Dessutom har man en hel del skador till denna match.
Wellington rankades lågt av bookies inför säsongen och det beror nog mest på de spelare man tappat. Bl.a. förra säsongens "player of the year" och bäste målskytt Smeltz. Bästa nya värvningarna är Chris Greenacre (46 mål på 141 matcher för Tranmere) och Paul Ifill som närmast kommer från Crystal Palace. Han är Barbados landslagskapten.
Ingen av dessa lag har vunnit en säsongspremiär i A-league och med tanke på hur viktiga alla poäng kommer att vara för dessa lag så ligger kryssrisken nära. Menjag tycker Wellington står i för höga odds. Man har inga skador medan Newcastle som sagt både har flera skadade och mycket att bevisa efter förra säsongen.
2:an till 3,60 och mer är spelvärd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Newcastle vann tyvärr